Heb je al langere tijd last van stressklachten en wil je daar van af? En wil je weten hoe ernstig ze zijn?

Met een Energy Check Up krijg je inzicht in hoe hoog je stress level is en helderheid over bijkomende klachten. Je krijgt tips op maat voor de eerste stappen naar een gezonder leven. Zodat je op tijd bent en sneller herstelt.

Herken je jezelf hierin?

9

Ben je vaak moe?

Zit je af en toe achter je laptop voor je uit te staren zonder energie? Ben je vaak moe? Maar je MOET wel heel veel en je agenda puilt uit? 

9

Sta je continu "aan"?

Maak je je zorgen over van alles en nog wat? Voel je je steeds vaker opgejaagd? 

9

Vraag je je af wat er met je aan de hand is?

Wil je slapen, maar het lukt niet? Sta je ‘s avonds nog  “aan”? Sta je ‘s ochtends moe op? Maak je je zorgen over van alles en nog wat?

9

Heb je een kort lontje?

Voel je je vaak geïrriteerd en ben je kortaf tegen mensen in je omgeving terwijl je dat eigenlijk helemaal niet wil? 

9

Mis je duidelijkheid over je situatie?

Wil je weten wat er precies aan de hand is? Twijfel je over of je nou wel of geen burn-out hebt? Voel je je niet serieus genomen door mensen om je heen of instanties en heb je het gevoel dat je er alleen voor staat? 

Een Energy Check Up geeft inzicht in je stress level en helpt je bij de eerste stappen naar minder stress.

Ik wil van mijn stressklachten af!

Zet de eerste stap. Start met de Energy Check Up.

Wil je de Energy check up met extra 2% betaalkorting?

Energy Check Up: meet je stress level en weet wat er exact aan de hand is

Met een beetje stress is niks mis… Maar chronische stress zorgt ervoor dat je roofbouw pleegt op je lichaam. Maar wanneer heb je eigenlijk teveel stress? Hoe gaat het nou eigenlijk echt met je? Stel je je aan, en kun je nog wel even door? Of is het misschien toch tijd om dingen anders te gaan doen?

Om te weten hoe het echt met je gaat, kun je starten met een Energy Check Up. Als je weet wat je mankeert, kun je ook onderzoeken hoe je er vanaf komt.

Wat houdt de Energy check up in?

1. Introductiegesprek

We hebben telefonisch contact of online om kennis te maken en om af te stemmen waar je tegenaan loopt, zodat ik al een beeld heb van je situatie. We plannen dan meteen je coachgesprek in.

Betaalkorting bij direct afrekenen 2%

Als je direct afrekent, ontvang je 2%  betaalkorting. Dat  scheelt weer. Als je betaald hebt, dan ontvang je  een bevestiging en de factuur. We zullen dan contact met je opnemen om de afspraak  met je in te plannen en ook even kennismaken.

2. Vragenlijst stressklachten invullen

Je krijgt vooraf een uitgebreide vragenlijst stressklachten in jouw persoonlijke online omgeving. Deze vragenlijst is wetenschappelijk gevalideerd (De CSR-methode). Daarin meten we je klachten. Hierbij kunnen we goed zien, welke klachten je hebt en hoe sterk je klachten zijn op een aantal onderdelen. Onder andere angst- en depressieve klachten, stress niveau, je vermoeidheid, activering, motivatie, concentratie vermogen en cognitief functioneren. Ten slotte je vermogen tot herstel na werk (als je nog werkt op dit moment of deels) en je stressbronnen op het werk.

3. 1-op-1 coachgesprek (1,25 uur)

Tijdens ons coachgesprek bespreken we de resultaten en krijg je kort uitleg over hoe ons stresssysteem werkt. Dit helpt enorm bij de acceptatie van je situatie en geeft je tegelijkertijd perspectief naar herstel. Ik geef je tips voor een gezond energie management waar je meteen al iets mee kunt. Afhankelijk van de resultaten, kijken we wat de vervolgstappen zijn en welk traject eventueel aansluit bij jouw situatie. Het coachgesprek vindt plaats via Zoom of in de praktijk in Amsterdam.

De resultaten van de Energy Check Up kun je uitdraaien en eventueel met de huisarts en/of bedrijfsarts delen.

Herstel gaat veel sneller met begeleiding. Je hoeft het niet alleen op te lossen!

Na mijn eigen burn-out meer dan tien jaar geleden, doe ik nu wat ik graag wil, namelijk cliënten helpen als ze stress- en burn-out klachten hebben en bij hun loopbaan- en levenskeuzes. Je hoeft het niet alleen te doen! Bij mij duurde het herstel een stuk langer, omdat ik het lange tijd alleen deed. En omdat ik in het begin weinig hulp heb gevraagd. Ik heb dus ervaring hiermee in mijn eigen leven gehad en kan samen met jou bekijken, waar jij staat en wat bij jou goed werkt.

Inmiddels heb ik aardig wat cliënten mogen begeleiden, met stresspreventie, herstel en loopbaan- en life coaching. En de nodige relevante opleidingen gevolgd, om je zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden en actueel te blijven.

Stop met roofbouw plegen op jezelf!

Zet de eerste stap. Boek je Energy Check Up.

Wil je de Energy Checkup en 2% betaalkorting?

Ervaringen van mijn klanten

“Niet te geloven, ik ben nu vijftig en ik realiseer mij, dat ik vanaf mijn dertigste niet meer echt geleefd heb. Ik wil van betekenis zijn met mijn talent. De reden is dat ik altijd geld als stress ervaar. Wat een eye opener………. mindblowing…… Dit verandert mijn leven. De overtuigingen die ik over geld heb geleerd, kloppen helemaal niet en de pijn die ik met geld heb ervaren is immens. En nu besef ik hoe het komt, dat ik niet bij mezelf kan komen, maar ook niet verder kom in mijn leven”

“Mijn nieuwe overtuiging wordt: ik mag (geld) ontvangen! En het is een mooi middel nu en hoeft helemaal geen stress te geven….Marc mijn grote dank!

Herbert, 50 jaar

Media ondernemer

Een jaar geleden koos ik bewust voor Marc als coach door zijn expertise in zowel stress en burn out als loopbaan begeleiding.

En wat een gouden combi is dit! Voor je überhaupt ruimte hebt voor verandering, moet je weten hoe je met je burn out of stress klachten om moet gaan. No worries, samen met Marc zul je uitzoeken, waar jij staat en waar je behoefte aan hebt.

In mijn pré-Marc era, twijfelde ik heel erg of ik mezelf zo verkeerd inschatte. “Ik ben toch best een energiek en gemotiveerd persoon?” Ik leek laks en alsof ik niks wilde doen.

Marc is een van nature prettig en begaan persoon. Knap hoor! Ik vind dat hij ervoor zorgt, dat je snapt hoe mild je eigenlijk voor jezelf moet zijn. En dat je dat ook echt moet doen. Gezondheid gaat boven ALLES. Thanks Marc, voor alles dat je bent.

Sofia, 29 jaar

Creatief designer

Marc heeft mij zeer goed gecoacht toen ik last had van chronische stress klachten. Doordat Marc ervaringsdeskundige is, wist hij wat ik doormaakte en gaf hij goede tips. Waar ik veel aan heb gehad is dat Marc mij haarfijn uitlegde hoe mijn stressklachten ontstonden (fysiek gezien) en zo kon ik beter om gaan met o.a. paniekaanvallen en hyperventilatie. Nogmaals hartelijk dank Marc voor de fijne gesprekken!

Suzanne, 29 jaar

Social media marketeer

Wat levert de Energy Check Up op?

R

Weten wat je klachten zijn

Meten is weten! Je hebt een duidelijk overzicht zodat je weet hoe het met je stressklachten en je gezondheid is gesteld. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor je werkgever, huisarts of bedrijfsarts. 

R

Geeft duidelijkheid

De uitslag van de vragenlijst en inzicht in hoe het stresssysteem werkt zorgt voor duidelijkheid. Dit geeft rust in je hoofd en helpt bij acceptatie.

R

Perspectief naar herstel

Je weet waar je aan toe bent en wat je kunt doen om je stress niveau te verlagen. Je hebt inzicht in hoelang je hersteltraject ongeveer gaat duren. Dit motiveert, voorkomt dat het erger wordt en zorgt voor sneller herstel. 

Praktische informatie

Chronische stress is niet in één dag gekomen, en het duurt ook even om je hoofd en lichaam weer te laten herstellen. De Energy Check Up is altijd de eerste stap. Vervolgens kijken we samen wat het beste vervolg is. Alle sessies kunnen zowel online als offline (of gecombineerd) in mijn praktijk in Amsterdam plaatsvinden.

Ik ben altijd persoonlijk betrokken bij mijn cliënten en leer je dus graag kennen. Ik werk in overleg met jou, samen met je huisarts, werkgever en bedrijfsarts of andere behandelaars. Ik fungeer graag (indien gewenst) als vertrouwenspersoon. Ik weet hoe moeilijk het is om vanuit stress of een burn out te herstellen en maak vaak mee dat mijn cliënten zich onbegrepen voelen.

Nu eindelijk weten waar je aan toe bent?

Een Energy Check Up is de eerste stap.

Vul je gegevens in, dan neem ik contact met je op voor het introductiegesprek.

Als je direct wilt betalen met 2% betaalkorting dan hoef je dit formulier niet in te vullen.

Klik dan op de betaalbuttons hierboven, scroll even omhoog.

 

6 + 8 =

We gaan zorgvuldig met jouw gegevens om, zoals vermeld in ons privacybeleid.

Veelgestelde vragen

Wie betaalt een traject en/of de Energy check up, als ik na de Energy check up voor een stressherstel- of preventie traject kies?

Als je na de Energy check up een stress preventie of een stress herstel traject afsluit, dan ontvang je een overeenkomst ter ondertekening. Soms als de werkgever je traject vergoed, kan deze via het bedrijf waar je werkt lopen. Ook de Energy check up. En anders kan je hem vaak terug vergoed krijgen van je werkgever als je de Energy check up voorschiet en vervolgens mag declareren.

Vervolgens plannen we onze eerste afspraak en stuur ik jou een factuur die je kan overmaken voor het traject of ik stuur hem naar je werkgever.

In de meeste situaties als de werkgever jou vergoedt, loopt het proces hetzelfde en declareer je jouw traject deels of geheel bij je werkgever. Het kan zijn dat de overeenkomst  op naam van de werkgever staat en dat die de overeenkomst ondertekent.

In sommige gevallen wil de werkgever de factuur rechtstreeks voor je betalen.  In dat geval overleggen we even samen wat het beste is.

In overleg kan je ook in een aantal termijnen betalen. Informeer hierover voor de mogelijkheden.

Is het verstandig om ook naar de huisarts te gaan?

Het is bij stressklachten of een burn-out altijd goed om eerst of na de Energy check up naar de huisarts te gaan.

Wel belangrijk, dat je op enig moment wel gaat. Zeker als je klachten serieuzer zijn. Dat kan blijken uit de Energy Check up. Je kan de rapportage van de Energy check up ook meenemen naar de huisarts en/of bedrijfsarts.

Krijg ik een rapportage van de resultaten van de Energy check up?

Je krijgt altijd een rapportage van de resultaten, van de antwoorden op de stressvragenlijst, maar ook een toelichting. Je kan deze rapportage overhandigen of laten zien aan de huisarts en/of bedrijfsarts en of je manager. Dat bepaal je zelf, maar helpt wel vaak om ook duidelijkheid te geven en om ze op de hoogte te houden.

Wat gebeurt er na de Energy check up, of wat zijn de mogelijkheden?

Na de Energy check up, weet je waar  je staat qua hoogte van  je stress- en andere bijkomende klachten.  Dat betekent dat jouw klachtenlevel wordt bekeken ten opzichte van iemand die helemaal gezond is, zonder  stressklachten. (Dat is wetenschappelijk uitgezocht)

Afhankelijk van  het resultaat, wordt bekeken wat  als vervolg het beste bij jou aansluit. Dat kan betekenen, dat  het blijft bij de Energy check up, omdat je klachten meevallen en je samen met een aantal tips en adviezen, gezonder kan leven. Of het kan zijn dat alles in orde is en je gezond bent. Het kan ook zijn dat je een stress preventie traject wilt volgen met een aantal coachgesprekken, omdat je merkt en op basis van de meting weet, dat je in een beginfase van stressklachten  zit en je beter met jezelf wilt leren omgaan.

En als je forsere stress- en bijkomende klachten hebt, dan kunnen we een stressherstel traject overwegen. Deze is beschikbaar in verschillende aantallen coachgesprekken afhankelijk van wat nodig is op basis van de Energy check up resultaten. Zie ook de pakketten, die mogelijk zijn.

 

 

Ik loop ook bij een psycholoog, past dit dan ook bij mij?

Tijdens onze kennismaking kunnen we samen verder kijken wat voor therapie je hebt en wat voor soort begeleiding. Dan kan ik daar beter antwoord op geven.

Het is belangrijk om direct te kunnen beginnen met stressherstel samen met een coach, zeker in het begin, omdat dan het stressherstel met name gericht is op fysiek herstellen.

Vaak begint de client bij mij en na een aantal maanden (indien een wachtlijst) komt de psycholoog ook in beeld, naast het stressherstel traject als je mentale klachten hebt of zaken uit het verleden wilt oplossen.

De huisarts is in deze ook belangrijk om mee te overleggen. Bij mij kan je direct beginnen en al aan je stressherstel werken, zonder dat je maanden thuis zit en maar moet afwachten met een ellenlange wachtlijst. Gewoon direct aan de slag!

Ik slik medicatie, kan ik dit traject dan volgen?

Als je medicatie gebruikt, dan is het van belang dit tijdens onze kennismaking door te nemen. Dan kunnen we bepalen, wellicht ook daarna in overleg met de huisarts of dit nu het juiste moment is om met de Energy check up en daarna wellicht de stressbegeleiding aan de slag te gaan. Het hangt ook af van het soort medicatie, welke  je gebruikt.

Ik vind een traject volgen spannend, wat nu?

Het is spannend, dat begrijp ik, maar: geen angst of paniek in ieder geval. Nergens voor nodig. We maken kennis in het eerste gesprek, zodat je je juist comfortabel voelt bij de Energy  check up en mij leert kennen. We kunnen stap voor stap het traject doornemen en ook is er ruimte om te kijken wat je spannend vindt. Zodat je duidelijkheid hebt. En dan valt het altijd mee.

Bent je gecertificeerd stress en burn-out coach?

Ja, ik ben gecertificeerd stress en burn-out coach en ook  zzp-partner bij CSR Expertisecentrum voor stress en veerkracht.

Ik heb daartoe een post HBO opleiding gevolgd, een examen gedaan en ik houd jaarlijks mijn permanente ontwikkeling bij op dit gebied, zodat ik je optimaal kan begeleiden.

Ik heb net mijn diploma van een ACT coach opleiding  behaald, omdat ik dit een heel waardevolle aanvulling vindt en Acceptance en Commitment Therapie veel toevoegt aan mijn werk (ACT). Mijn diploma heb ik eind juni 2022 ontvangen. Ik sta daarnaast ingeschreven in het register als universitair coach bij De NFG. (De Nederlandse Federatie Gezondheidszorg). Daarvoor gelden doorlopende kwaliteitseisen.

Daarnaast ben ik post HBO opgeleid trainer en coach en master of life planning.