Home » Geld » FFP Forum workshops “Wordt de financieel planner steeds meer geldpsycholoog?”

FFP Forum workshops “Wordt de financieel planner steeds meer geldpsycholoog?”

door | 11 apr, 2023 | Geld, Inspiratie, Life coaching

Mooie workshops mogen verzorgen gisteren op het FFP forum voor financieel planners. Over geldpsychologie en geldmindset. Kijk op: FFP Forum

Thema was:

“Wordt de financieel planner steeds meer een geldpsycholoog?”

Ontwikkeld: Geld bewustzijnsmodel en geldmindset


Deze workshop gaf een verfrissende kijk op de psychische kant van geld en geldmindset. We behandelden het thema geldmindset. Niet alleen geldmindset, maar ook het door mij ontwikkelde geldbewustzijn model, waar geldmindset deel van uit maak. Door middel van een aantal stellingen werd de mening gedeeld over dit interessante onderwerp.

Mooie interactie en discussie in de groepen over hun mening over dit interessante thema.

Geeft (extra) mogelijkheden voor de toekomst als financieel planner. Door extra dienstverlening. Zo zagen de meesten dit.

Mening financieel planners

In hoeverre is dit bij financieel planners in hun praktijk doorgevoerd en hoe denken ze hier over. Is dit belangrijk om meer kwaliteit te kunnen bieden, zodat de klant meer bewust is van zijn relatie met geld. De meeste planners zien het nut er zeker van en zelfs als kans voor de toekomst.
Sommigen vinden het afhangen van de klantsituatie (bijvoorbeeld bij lastige life events) en andere financieel planners vinden dit sowieso belangrijk. Door de juiste geldvragen te stellen. Maar het is ook lastig. Welke vragen stel je en hoe pas je dit toe?

Het is best wel een thema geld. Met taboes, schaamte en stress. En klant is zich niet altijd bewust van zijn relatie met geld. Daar waren veel planners het mee eens. Wanneer ga je dit gesprek dan aan, zodat je client hierin kan begeleiden.

Jezelf ontwikkelen als financieel planner

Wil je als je hier vaardigheden in wil leren deze gesprekken uitbesteden aan een specialist, geldpsycholoog of zelf in begeleid worden om dit te kunnen? Verschillende meningen, maar wel consensus op onderdelen. De financieel planner kent de klant als trusted advisor dus de vaardigheden om dit zelf te kunnen leren zelf in te kunnen ontwikkelen zagen financieel planners als een optie. Andere passen dit al toe op hun eigen manier.

En als laatste: mogelijkheden voor begeleiding als je dit in je financieel planning praktijk wil doorvoeren. En daar kan ik hulp bieden met een coachprogramma.
Om dit te leren hoe toe te passen in je praktijk. Of wil ik het zelf doen of uitbesteden aan een specialist? Ben je financieel planner of financieel adviseur en wil je hier meer van weten? Ben je een particulieren client, kijk dan voor de gloednieuwe training geld en gedrag welke ik binnenkort lanceer. ja, ik wil meer weten over de nieuwe training geld en gedrag

-> mail me gerust op: info@marcwilhelmus.nl

 

Over Marc Wilhelmus

Ik kan jou begeleiden bij stressherstel en keuzes met  je loopbaan en leven. Ik heb behoorlijk wat ervaring op dit gebied en ben ervaringsdeskundig. Dat maakt het een stuk makkelijker om te voelen wat jij nodig hebt qua begeleiding.  Ik heb het zelf moeten doen. Maar jij kan sneller herstellen met  de juiste begeleiding.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin