fbpx

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”  

Ken je deze uitdrukking? Die komt van Pipi Langkous uit de gelijknamige jeugdserie. 

Voor mij, en waarschijnlijk voor velen van ons, stond Pipi symbool voor vrijheid, durf,

zelfvertrouwen, proberen, gewoon doen en vertrouwen dat er wel iets goed uitkomt. Zonder enige belemmering…. Annika, het kleine meisje was het omgekeerde. Zij was heel voorzichtig, terwijl haar broertje Tom alles wel uitdagend vond. De hele serie was ontzettend spannend toen ik zelf een klein jongetje was.

Dit zegt iets over mindset. Als je je mindset zo kan vormen, dan kan je alles aan… Nou kan niet iedereen dat,  maar gewoon doen werkt soms het beste, net als kijken en proberen. Als volwassenen kunnen we veel van kinderen leren. 

Helaas heb ik een goede vriend verloren begin deze week, die bijna mijn leeftijd had. Hij zou 53 worden. Dat heeft hij niet gehaald. Zijn lange gevecht tegen de ziekte kanker heeft hij uiteindelijk niet gewonnen. Wat hij wel heeft bereikt vertel ik je nu.

 Zijn levensenergie en zijn wil was enorm en heel sterk, tot het laatste moment. Hij had misschien wel dezelfde mindset of nog veel meer dan dat. Hij was niet te vangen in een hokje. Een vrije geest, die zich door niets en niemand liet weerhouden om voluit te leven. En zo leeft hij in ons voort voor altijd en blijft daarmee een levend voorbeeld voor velen. 

Hij vond het gaaf wat ik in mijn werk doe en hij heeft mij een paar maanden terug gevraagd om zoveel mensen (met life planning) te helpen… en dat het heel bijzonder is wat ik doe….dus .. Leef je leven! Doe wat je wilt. Het enige wat kostbaar is, is tijd en je dierbaren.

En dat doe ik…hij leeft ook in mij voort…voor altijd…

Share This