Home » Inspiratie » Coach Connect bij kanker

Coach Connect bij kanker

door | 3 okt, 2015 | Inspiratie, Life coaching

Ik werk als life planner samen met Coach Connect bij kanker en steun hun missie. Als iemand het overkomt dat er kanker is geconstateerd, heeft dit heel veel impact op de de persoon zelf, maar ook op de omgeving. Vaak is het juist dan belangrijk om een levenservaren coach te hebben die ook is opgeleid om mensen die kanker hebben te kunnen helpen. Specifieke vraagstukken die je niet met de arts kunt delen of de verpleegkundigen. Iemand die onbevooroordeeld naar je luistert. Laatst zag ik een documentaire over een journalist die van zijn laatste jaar een documentaire heeft gemaakt. Bij RTL Late Night, vlak voor zijn overlijden gaf hij aan, dat er niemand was die hem kon helpen op dit terrein. Hij hoopte vurig dat dit in de toekomst voor kankerpatienten wel mogelijk wordt. Het raakte me diep. Want dit is nou juist wat Coach Connect zo relevant maakt. Iemand die erbij is in het proces. Vandaar dat ik het heel belangrijk vind, dat dit platform bekend wordt en dat mensen die deze ziekte overkomt, hulp kunnen krijgen. Maar ook voor de naasten is dit soms heel zinvol. Daar is hulp door een coach soms heel nodig.

Mijn eigen moeder had plotseling kanker in 2012 en kon het mentaal amper aan. Niemand kon haar mentaal helpen op dit zo specifieke terrein. Ze zag het niet meer zitten. Artsen en het ziekenhuis konden haar op dat vlak niet helpen. Ze was depressief en zag het einde naderen. Ze is na drie maanden dappere strijd helaas overleden. Als kind heeft niets zoveel impact, als dat je moeder zo snel overlijdt in zo’n pijnlijk proces. Ik heb toen letterlijk geroepen: “hoe kan het toch, dat niemand mijn moeder kan helpen op dit terrein?”. Toen bestond helaas Coaching bij kanker nog niet. Zelf had ik toen wellicht ook gesprekken willen hebben met thema’s, hoe nu verder zonder moeder en wat nu? En mijn ene broer zou hierbij zeker ook baat hebben gehad.

Thema Geld

Juist bij mensen die kanker hebben, is ook het thema geld belangrijk. Als life planner werk ik samen met de coaches in het begeleidingstraject om cliënten met het thema geld ook te helpen, niet alleen financieel maar vooral ook mentaal. Want zelfs dan zijn geldbelemmeringen en thema’s aan de orde en zeer actueel. Hoewel je in eerste instantie denkt, dat iemand wel wat anders aan zijn hoofd heeft, speelt dit zeker mee en het geeft de client rust als dit aan de orde is gekomen.

Stel je hebt de ziekte en weet niet hoe lang je nog hebt, of hoe lang het herstelproces duurt. Laat staan dat er ook een eind in zicht is. Wat wil je dan doen? En hoe kan je je financiën daar dienstbaar aan maken. Heb ik geld genoeg. Kan ik nog werken en is dit nog nodig als ik dat niet meer wil? Dat soort vraagstukken komen aan de orde.

banner coachconnectbijkanker

 

 

 

Over Marc Wilhelmus

Ik kan jou begeleiden bij stressherstel en keuzes met  je loopbaan en leven. Ik heb behoorlijk wat ervaring op dit gebied en ben ervaringsdeskundig. Dat maakt het een stuk makkelijker om te voelen wat jij nodig hebt qua begeleiding.  Ik heb het zelf moeten doen. Maar jij kan sneller herstellen met  de juiste begeleiding.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin