Home » Inspiratie » Masterclass KPMG Connect: Financieel onafhankelijk voor je 40e?

Masterclass KPMG Connect: Financieel onafhankelijk voor je 40e?

door | 28 nov, 2017 | Geld, Inspiratie

Pas geleden half november, was ik gastspreker bij KPMG (Connect) op het hoofdkantoor in Amstelveen. Voor young executives tussen de 25 en 30 jaar, met het thema financieel onafhankelijk voor je 40e?

Een mooie workshop over wat financieel onafhankelijk zijn voor jou betekent. Als jij doet wat je belangrijk vindt en het leven kan leiden welke jij graag wilt, dan kan je met je inkomsten en uitgaven financieel onafhankelijk voelen. Dat was de stelling. Geld en emotie en dus gevoel. Je financieel onafhankelijk voelen heeft dus niets te maken met hoeveel geld iemand wel of niet heeft.  Daar waren verrassend veel deelnemers het mee eens.

Samen met Van Lanschot, die met name de rationele kant van financieel onafhankelijk zijn heeft belicht en met verschillende beleggingsmogelijkheden en berekeningen.

Ik ben van mening dat levensdoelen altijd voor financiële doelen komen. Die kunnen je levensdoelen ondersteunen. Dus de financiële planning komt daarna en dan pas het financieel advies.

De KPMG fiscalisten en andere young executives vonden het een verrassend leuke ingang om over geld na te denken en dit thema  je financieel onafhankelijk voelen. Ze hebben vooral ervaren wat geld met hunzelf doet. Welke bewuste ervaringen, herinneringen en overtuigingen en gedrag ze hebben met geld geleerd of onbewust meegekregen.  En wat is je geldmindset.  De nieuwe invalshoek werd als zeer vernieuwend ervaren. Zeker in een wereld waar geld met name rationeel wordt bekeken is dit dan onderdeel van het nieuwe denken?

Mooi om te zien, dat soomige deelnemers aan de slag gaan met hun levensdoelen en wellicht anders gaan kijken naar dit thema. Er werd behoorlijk over gediscussieerd.

Erg inspirerend om te doen! Zeker voor rond de 150 deelnemers en ook nog meer deelnemers via skype vanuit een andere locatie. Voor mij spannend zo’n grote groep voor het eerst, maar erg leuk! En smaakt naar meer: Geld en beleving!

Marc Wilhelmus

 

 

 

Over Marc Wilhelmus

Ik kan jou begeleiden bij stressherstel en keuzes met  je loopbaan en leven. Ik heb behoorlijk wat ervaring op dit gebied en ben ervaringsdeskundig. Dat maakt het een stuk makkelijker om te voelen wat jij nodig hebt qua begeleiding.  Ik heb het zelf moeten doen. Maar jij kan sneller herstellen met  de juiste begeleiding.

Gerelateerde artikelen

7 Life accreditatie behaald!

7 Life accreditatie behaald!

Ik heb vrijdag 3 juni mijn accreditatie behaald voor het prachtige instrument 7 Life. Daarmee kan jij als client inzicht krijgen in jouw communicatiestijlen, de sterkte van de diverse stijlen, maar ook je eigen ontwikkeling bekijken en je verander kracht. Veranderen is lastig. Deze tool helpt om inzicht te krijgen en waar jouw verander kracht onder andere in zit. Dat helpt om bewust keuzes te maken.

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin