Home » Inspiratie » Masterclass Life planning 22 mei 2017: Maak je dromen waar: de verbinding tussen geld en leven

Masterclass Life planning 22 mei 2017: Maak je dromen waar: de verbinding tussen geld en leven

door | 16 jul, 2017 | Geld, Inspiratie, Life coaching

“Een vogel vertrouwt niet op de dikte van de tak, maar op zijn eigen vleugels” 

Op maandag 22 mei 2017  hebben Joan de Vuijst en ik een Masterclass Life planning bij Insights Discovery Benelux gegeven voor Insights On Topic als vervolg op de proeverijen in maart jl. Zie ook ander artikel.

Maak je dromen waar: de verbinding tussen geld en leven: lifeplanning

Zie ook de link naar het digitale magazine van Insights on Topic

http://insights-benelux-2.instantmagazine.com/insights-on-topic/insights-on-topic#!/masterclass-22-mei

In deze Masterclass hebben Marc en Joan de deelnemers flink uitgedaagd om na te denken over geldgedrag, overtuigingen en ervaringen die dat gedrag beïnvloeden en de invloed hiervan op de keuzes die we maken. Hoe kunnen we overtuigingen en geldgedrag veranderen? Hoe kunnen we daarmee een ander resultaat bewerkstelligen? Of kunnen we het resultaat zelfs leidend laten zijn? Zo maakten de deelnemers een aanzet tot hun eigen levensplan, met behulp van prikkelende vragen en Insights Discovery.

We startten de middag met de vraag welke overtuigingen jouw geldgedrag beïnvloeden. Veel deelnemers menen dat geld niet echt een grote rol speelt in hun leven, al snel blijkt dit toch belangrijker dan gedacht. Het zit verankerd in ons onderbewuste en ligt aan veel beslissingen ten grondslag. Wat zou je anders doen als geld geen rol meer speelt?

Wat als je hoort dat je nog maar 2 jaar te leven hebt, of zelfs maar 1 dag? Wat doe je? Wat heb je dan gemist? Wie ben je niet geworden en had je wel willen zijn? Confronterende vragen waar we onze fantasie op los laten, maar helaas te kort tijd voor hebben om écht op te antwoorden. Ze zullen de deelnemers ongetwijfeld ook na vandaag nog bezighouden.

Hoe draagt het onderwerp bij aan werkgeluk?

Dit is wat een deelnemer zei:

Ik heb heel bewust een sabbatical genomen, en voelde me daar tot nu toe steeds een beetje schuldig over. Nu kan ik met een gerust hart genieten van de tijd die ik mijzelf gun.

Hoe kan ik aan de slag met wat mij is aangedragen in deze masterclass?

Dit is wat een deelnemer zei:

Marc en Joan maken de deelnemers bewust van het feit dat we vaak verzanden in een vicieuze cirkel van overtuigingen, gedrag en resultaat. Overtuigingen zijn vaak hardnekkig en lastig te veranderen. Wanneer we onze focus verleggen naar een ander/gewenst resultaat, kunnen we ons gedrag en wellicht zelfs onze overtuiging daarop aanpassen. Zo kan een andere geldmindset ons geldgedrag beïnvloeden en kunnen we andere resultaten boeken. Een mooie stap in de richting van het leven waar we nu alleen nog maar van dromen….

Wat vonden de deelnemers?

Een overzicht

Wauw factor: bijzonder om te merken dat ik eigenlijk heel gelukkig ben met wat ik doe. Er liggen allemaal mogelijkheden in de toekomst, maar ik zou mijn leven tot nu toe niet anders willen hebben invullen. Zin in de toekomst!

Speciaal voor geaccrediteerde trainers, coaches en HR-professionals/managers.
De workshop was helemaal volgeboekt inmiddels en druk bezocht.

 

life coaching, life planning

foto marc Insights foto marc 2 insights foto marc 3 insights

Over Marc Wilhelmus

Ik kan jou begeleiden bij stressherstel en keuzes met  je loopbaan en leven. Ik heb behoorlijk wat ervaring op dit gebied en ben ervaringsdeskundig. Dat maakt het een stuk makkelijker om te voelen wat jij nodig hebt qua begeleiding.  Ik heb het zelf moeten doen. Maar jij kan sneller herstellen met  de juiste begeleiding.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin