Home » Inspiratie » Outplacement of re-organisatie nummer zoveel: Hoe bereid ik me goed voor?

Outplacement of re-organisatie nummer zoveel: Hoe bereid ik me goed voor?

door | 11 mei, 2018 | Inspiratie, Loopbaan

Er verandert veel momenteel in de economie. Door de enorm snelle technologische revolutie en robotisering (met allerlei algoritmes) die gaande is, zijn oude banen, die tot voor kort een lang bestaan zouden hebben, allemaal aan het verdwijnen. Van administratieve- en management banen, tot adviseurs die veel met klanten werken. Dit proces lijkt niet meer te stoppen en de vraag is waar het eindigt. In heel veel sectoren ook, die tot voor kort onkwetsbaar leken. Dit betekent als medewerker, dat je je steeds minder afhankelijk moet gaan opstellen en zelf de regie over je leven zal moeten nemen. Afwachten is niet altijd de beste strategie, blijkt. Maar hoe kan je dat nou doen, want ben jij diegene die er dit keer wel uitvliegt, of overleef je re-organisatie nummer……. wel weer, met nog minder collega’s? Je kan toch ook niet anders want je krijgt al je dienstjaren in een transitievergoeding betaald en ook nog een budget voor omscholing en outplacement of mobiliteit.

Ik geef je aan aantal tips om je toch goed te kunnen voorbereiden op wat komen gaat.

Tips:

  1. Zorg dat je goed geïnformeerd blijft en probeer je niet te laten leiden door het roddelcircuit waar je ongetwijfeld tegenaan loopt. Dit neemt je werkplezier echt weg en je bent op het laatst alleen nog maar hier mee bezig, in plaats van met je echte werk. Verlies jezelf er niet in.
  2. Praat met je partner en mensen in je omgeving over dit onderwerp. Dus ga het niet uit de weg voor jezelf, maar ga het aan met jezelf en wees vooral integer naar jezelf.
  3. De belangrijkste: neem de regie over je leven NU terug door een plan te maken met wat jij belangrijk vindt in je leven. Daar kan je hulp bij krijgen. Maak een lijst van hoe jouw ideale werkomgeving eruit gaat zien mocht je in een outplacement traject terechtkomt.
    Dus wil je met klanten werken of wil je die droom nou echt verwezenlijken die je al lang koestert. Nu is het moment en kan je je kansen pakken. Als je dan aan de beurt bent over een half jaar of een jaar, dan ben je al voorbereid of misschien heb je zelf al een beslissing genomen.
  4. Kom nu al in actie en ga met mensen praten die in een ander vak werken en laat je informeren over hoe het met die banen werkt in die sector die jou wat lijkt. Mensen willen graag over hun werk vertellen, dus maken daar graag tijd voor.  Loop niet meteen alle vacaturesites af, wel ter inspiratie, maar niet tot het tot frustratie leidt. Ofwel vind de WIE kan me helpen om daar meer over te weten te komen. Je zal merken dat dit erg leuk is. Je hebt altijd wel iemand die iemand weet, die dat werk doet wat jou zo interessant lijkt. En voor je het weet….. heb je een andere leukere baan.
  5. Laat je niet leiden door geld. Uitspraken in je mind zoals: “Als ik er maar niet op achteruit ga, of dit is onder mijn niveau”. Onzin. Belangrijk, dat je doet waar je energie van krijgt. En als dat betekent, dat je eerst minder gaat verdienen, so be it. Kijk waar je kan besparen op je financiële situatieals dat nodig is.
    En: Hoe groot is de kans dat je uiteindelijk meer gaat verdienen met dingen die je leuk vindt, of werk waar je echt niet blij meer van wordt. Laat staan of je het volhoudt.

 

 

Over Marc Wilhelmus

Ik kan jou begeleiden bij stressherstel en keuzes met  je loopbaan en leven. Ik heb behoorlijk wat ervaring op dit gebied en ben ervaringsdeskundig. Dat maakt het een stuk makkelijker om te voelen wat jij nodig hebt qua begeleiding.  Ik heb het zelf moeten doen. Maar jij kan sneller herstellen met  de juiste begeleiding.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin