Home » Inspiratie » Tijd om lekker te ontspannen? Wil je meer vrijheid?

Tijd om lekker te ontspannen? Wil je meer vrijheid?

door | 9 jul, 2018 | Inspiratie, Life coaching

De vakantie periode breekt aan. Nog even rennen voordat je de stekker er uit trekt. Dan gehaast alles inpakken en “lekker” de auto in of naar Schiphol. Je rijdt of vliegt zaterdag al weg.

Heerlijk samen met je familie en vrienden ontspannen. Maar wat blijkt;  je komt in ellenlange files terecht. Of  je staat  in de rij bij de incheckbalie en controle op Schiphol, met iedereen die hetzelfde doet. Daar ontspan je niet van. Dit geeft juist extra stress en opwinding. En juist nu je het zo verdiend hebt. En als je op je  vakantie-adres bent aangekomen en je hebt het heel druk gehad de laatste omgevlogen maanden, blijkt dat je alleen maar slaap nodig hebt. En dan zit je voor je het weet in je tweede week vakantie en denk je eraan dat het zo snel gaat. Voor je het weet is het weer de maandag voor je naar je werk gaat. Is dit nou het gevoel wat je zoekt, of wil je meer vrijheid en ontspanning?

Herken je je hier in? Tips:

1. Kijk waar jij echt bij ontspant en neem dat serieus. Bijvoorbeeld: Neem eens een keer een derde week vakantie op! Dan heb je langer de tijd. Natuurlijk helpt dit niet altijd, maar je bent er wel echt even uit. Of nog een week lekker thuis, zonder dat je direct weer door moet na je vakantie. Of als je lekker sport en ontspant met hardlopen, mediteren, of gewoon lekker een leuke film kijken. Schrijf het eens op. Dan ga je het zien en misschien ook doen!

2. Reflecteer op je eigen situatie. Is dit wat je wilt? Leef je van vakantie naar vakantie? En heb je moeite om het weer “leuk” te vinden op je werk? Zelfreflectie doet iets heel moois met je brein. Als je bewust stil staat waar je mee bezig bent en terugkijkt, krijg je wellicht meer je rust en ruimte, kan je meer ontspannen en kom je tot meer creativiteit. Kom je dan nog niet tot rust en word je alleen maar drukker in je hoofd? Probeer dan zoals in bovenstaande tip aangegeven eerst goed te ontspannen. Sporten helpt echt goed!  En later kan je dan alsnog reflecteren door het bijvoorbeeld op te schrijven als je denkt dat het een  goed moment is. Het maakt je bewuster.

3. Verlang je naar meer vrijheid en erkenning? Doe je wel wat je echt motiveert? Pak de regie over je leven door te kijken wat jij belangrijk vindt in jouw leven en hoe je dit kan realiseren. Wat betekent vrijheid voor je en wat levert ontspanning jou op?  Schrijf het maar op een deel het met je partner. Je zal merken als je je leven inricht naar wat jij hierin wilt, je veel minder het gevoel hebt dat je weer op  maandag aan de slag moet. Het wordt minder moeten, maar veel meer willen. Het thank god is monday gevoel is het ultieme gevoel hierbij en kan echt!

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Marc Wilhelmus

Ik kan jou begeleiden bij stressherstel en keuzes met  je loopbaan en leven. Ik heb behoorlijk wat ervaring op dit gebied en ben ervaringsdeskundig. Dat maakt het een stuk makkelijker om te voelen wat jij nodig hebt qua begeleiding.  Ik heb het zelf moeten doen. Maar jij kan sneller herstellen met  de juiste begeleiding.

Gerelateerde artikelen

Een leven lang leren!

Een leven lang leren!

Coaching met een hart zo groot als de wereld! Ik heb na een jaar studie en een prachtige opleiding mijn diploma ACT Coach behaald. Erg blij mee. Wat heerlijk dat je zelfs als je 55 jaar bent, je zelf mag gunnen om weer student te mogen zijn. En met je medestudenten, collega coaches, zoveel mee te kunnen en mogen maken. Kortom: Een leven lang leren. Iedereen kan het op elke leeftijd!

lees verder

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin