Home » Inspiratie » Word je geleefd op je werk? Meer werk met minder mensen?

Word je geleefd op je werk? Meer werk met minder mensen?

door | 18 mei, 2018 | Inspiratie, Life coaching

Wil je hier van af en meer controle hebben dan alleen de waan van de dag en dit vervelende gevoel?

Het is van deze tijd. Je voelt dat je geleefd wordt op je werk. Heb je nog controle over je agenda of vlieg je van meeting naar meeting met klanten, collega’s met bila’s, dagstarten, vergaderingen, lijsten met acties die je moet doen, events en leuke borrels na het werk met klanten of andere collega’s. Leuk maar weer een avond event…… en privé dan? Als je naar je agenda kijkt slaak je een zucht van vermoeidheid. Temeer omdat het elke week zo is, zoniet de komende weken of maanden.

De vakantie, daar leef je nog naar toe. En na de vakantie naar de volgende. Je sleept je als het ware van en naar vakanties. Ik overdrijf misschien, maar ik ken mensen die dat echt doen en vaak collega’s gehoord die het zo konden “redden”

Na de vorige re-organisatie is het aantal collega’s drastisch afgenomen, maar je werk niet. Sterker nog het is alleen maar meer geworden voor je gevoel. Al die deadlines en actie punten….. pffff…. Vrijdag ben je toe aan een borrel maar eigenlijk te moe of je drinkt er eentje teveel. Het is ook lastig te ontspannen als je zo rent de hele week, ook in het weekend. Voor je het weet is het maandag en zijn er maanden voorbij zonder dat je het echt door hebt. Is dit het leven?

Tips die je kunnen helpen:

  1. Probeer af en toe rustmomenten in te bouwen. Even afstand nemen van je werk en te beschouwen wat je aan het doen bent. Pak een kop koffie of loop even een rondje buiten of maak even een gezellig praatje….Ja en wel tijd voor maken!
  2. Kijk wat echt haast heeft en belangrijk is en wat niet. Google eens op: het Einsteinmodel. Dat helpt je te prioriteren. Probeer ook werk wat geen haast heeft maar wel belangrijk is te plannen.
  3. Kijk waar je energie van krijgt en vooral waar niet van. En probeer dat te veranderen! Alles is rekbaar als je er zelf maar in gelooft. Als je alleen maar doet waar je geen energie van krijgt, kan je je afvragen of je goed bezig bent.
  4. Als je dit allemaal niet meer wilt of kunt opbrengen, is het tijd voor wat anders…….dus…. kom in actie…. en verander…..heel simpel door iets anders te gaan doen.

Over Marc Wilhelmus

Ik kan jou begeleiden bij stressherstel en keuzes met  je loopbaan en leven. Ik heb behoorlijk wat ervaring op dit gebied en ben ervaringsdeskundig. Dat maakt het een stuk makkelijker om te voelen wat jij nodig hebt qua begeleiding.  Ik heb het zelf moeten doen. Maar jij kan sneller herstellen met  de juiste begeleiding.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin