Home » Life coaching » Gun jezelf reflectie

Gun jezelf reflectie

door | 24 mrt, 2023 | Life coaching, Loopbaan, Stress en burn-out

Recentelijk heb ik een interview gegeven voor NOAB magazine &Go. In dit artikel leg ik uit waarom jezelf reflectie gunnen zo belangrijk is. Als je reflecteert word je meer bewust van jezelf. Zo kan je meer bewust worden van je lichaam, of bijvoorbeeld je gevoel. Je kan je innerlijke dashboard checken.

Maar ook regels in je hoofd die helemaal niet kloppen en die je niet verder helpen kan je ontrafelen bij reflectie. Je rationele brein is in staat om een construct te maken van alles wat zich in je hoofd afspeelt. En dan blijkt dat je rationele brein niet altijd even slim is.

Als je bewust reflecteert op welke patronen zich in je afspelen, dan hoef je die niet “te geloven” Want vaak kloppen ze niet. Herken je dat? Bijvoorbeeld een regel waarbij je oordeelt over jezelf bijvoorbeeld: Zie je wel je bent niet goed genoeg.  Als je kan reflecteren en ermee kan zijn, met het ongemak, dan word je veel slimmeren effectiever. Je traint je brein. En je wordt  flexibeler.

Lees het artikel hier:

NOAB &GO artikel maart 2023

Wil je ook coaching om beter te kunnen reflecteren? Neem contact op met me via het contactformulier.  Een vrijblijvende kennismaking vaneen half uur is sowieso mogelijk. Ik kan een maatwerk trajectaanbieden om psychisch flexibeler te worden.

Contact voor een kennismaking

Over Marc Wilhelmus

Ik kan jou begeleiden bij stressherstel en keuzes met  je loopbaan en leven. Ik heb behoorlijk wat ervaring op dit gebied en ben ervaringsdeskundig. Dat maakt het een stuk makkelijker om te voelen wat jij nodig hebt qua begeleiding.  Ik heb het zelf moeten doen. Maar jij kan sneller herstellen met  de juiste begeleiding.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin