Home » Loopbaan » Een succesvol loopbaantraject met client Guido

Een succesvol loopbaantraject met client Guido

door | 11 nov, 2022 | Inspiratie, Loopbaan

Guido mijn client, heeft een mooi loopbaan traject doorlopen. Zijn review: “Marc heeft mij ontzettend goed geholpen om mijn zelfvertrouwen weer terug te vinden. Met behulp van verschillende testen erachter gekomen wat mij nou energie geeft bij een werkgever en wat ik beter kan vermijden. Sinds kort hierdoor begonnen bij een superleuke baan waar ik anders nooit op was gekomen. Deze baan sluit perfect aan op mijn hier opgemaakte profiel. Heel erg bedankt hiervoor!”

Reactie:

Natuurlijk ging dit niet vanzelf. Het vroeg toewijding en vertrouwen. Guido kwam bij mij met stressklachten en bijkomende klachten zoals zware vermoeidheid en lusteloosheid na een periode zonder werk. Hij had weinig perspectief op dat moment en ook geen koers en richting in zijn loopbaan. Door stap voor  stap aan zijn klachten te werken en obstakels te benoemen en de juiste aandacht te geven, maar ook op te lossen, zag hij langzaam perspectief en nam zijn zelfvertrouwen zichtbaar toe. Daardoor was hij in staat om anders te gaan kijken en kreeg hij weer energie om de uitdaging aan te gaan. We hebben goed gekeken waar hij energie van kreeg als het gaat om zijn werk en wat hij belangrijk vindt in werk. Dat gaf hem veel inzicht en bewustwording. Vervolgens hebben we goed gekeken naar zijn persoonlijkheid en wat bij hem past, zoals een mensgerichte omgeving en een fijn team om in samen te werken bijvoorbeeld. Ook zijn kwaliteiten hebben we bekeken vooral waar zijn talent in zit en het beste tot zijn recht komt. Daar is Guido mee aan de gang gegaan en in actie gekomen en de baan die bij hem paste volgde vrij snel. Mooi om te zien, dat hij nu een mooie baan heeft, met precies wat hij nodig heeft. We zijn vanuit zijn kracht gaan kijken en niet andersom. Dat is heel effectief! Hij voelde  ook geen afhankelijkheid van een werkgever, omdat hij een plan klaar had gemaakt wat klopte voor hemzelf. Daarna focus gehouden en kansen goed bekeken en benut. Hij gunde zichzelf de ervaring om het aan te gaan. En dat werkt altijd. Resultaat: In 6 maanden heeft hij een nieuwe echt matchende baan gevonden. En zijn stressklachten zijn ook opgelost. Voortaan heeft hij ook meer instrumenten om goed voor zichzelf te zorgen en beter met zichzelf om te gaan, qua zelfmanagement. Een traject met Guido!

Marc Wilhelmus

Meer weten over loopbaan- en life coaching? Kijk op deze pagina: life- en loopbaan coaching

 

 

 

Over Marc Wilhelmus

Ik kan jou begeleiden bij stressherstel en keuzes met  je loopbaan en leven. Ik heb behoorlijk wat ervaring op dit gebied en ben ervaringsdeskundig. Dat maakt het een stuk makkelijker om te voelen wat jij nodig hebt qua begeleiding.  Ik heb het zelf moeten doen. Maar jij kan sneller herstellen met  de juiste begeleiding.

Gerelateerde artikelen

Een leven lang leren!

Een leven lang leren!

Coaching met een hart zo groot als de wereld! Ik heb na een jaar studie en een prachtige opleiding mijn diploma ACT Coach behaald. Erg blij mee. Wat heerlijk dat je zelfs als je 55 jaar bent, je zelf mag gunnen om weer student te mogen zijn. En met je medestudenten, collega coaches, zoveel mee te kunnen en mogen maken. Kortom: Een leven lang leren. Iedereen kan het op elke leeftijd!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tweet
Share
Share
Pin