Home » Loopbaan » Wat te doen als ik vastloop in mijn huidige baan?

Wat te doen als ik vastloop in mijn huidige baan?

door | 29 jul, 2017 | Loopbaan

Dit is een lastig fenomeen. Jarenlang leuk werk, leuke collega’s. Het leek wel of alles vanzelf ging. Je ging met plezier naar je werk. Nu een aantal re-organisaties verder, lijkt het wel alsof de wereld op zijn kop staat. Hoe kan dat nou? Alles waar je vroeger zo blij mee was, is er niet meer. Vele managers verder; met allemaal hun eigen eigenaardigheden; die niet altijd goed voor je waren en stapels werk met minder mensen. Het lijkt wel of je een robot bent geworden. Alleen maar meer werk waar je minder energie van overhoudt. Het begint al in de ochtend als je je naar je werk moet slepen haast. Hoe komt dat nou?

Ook collega’s die stress hebben. Weinig tijd meer om te praten en socializen. Vroeger had je de borrel op vrijdag. Nu ben je zo moe en zo uitgeblust, dat dit nog net of helemaal niet meer kan. Werkschema’s en roosters die ellenlang zijn maar ook flexibel. Want dat is modern. Avondbijeenkomsten waar je bij moet zijn. Kortom je wordt geleefd tot en met. Vroeger was werk bijzaak leek wel. Je had meer balans. Die lijkt nu zoek. Het lijkt wel of alles alleen nog maar draait om werk, werk en werk. Is dit nou wat je wilt? Het is heel lastig om te ontdekken dat je vast aan het lopen bent. Maar o zo pijnlijk.

Ik geef je om te beginnen drie tips om over na te denken of wat mee te doen: 

  1. Herkennen dat je in deze situatie zit is het begin. Ja dat is pijnlijk, maar een begin. Als je het gaat herkennen, kan je het als het ware zien. “Je gaat het pas zien als je het doorhebt” zei Johan Cruijff.
  2.  De tweede is erkennen dat je in deze situatie zit. Herkennen wil nog niet zeggen dat je het erkent. Erkennen gaat over jezelf iets toestaan wat er mag zijn. Vaak zitten we vol oordelen over onszelf, waardoor we niet in staat zijn om te kunnen erkennen.
  3.  De derde is acceptatie. Als je dit kan, ben je in staat om daarna te veranderen. Acceptatie gaat verder dan erkennen en geeft innerlijke rust. Je weet dat je veranderen wil en accepteert de situatie zoals hij nu is.

Wil je nog meer tips? Vul de contactgegevens in of stuur een email en ik stuur je meer gratis tips over dit onderwerp. 

Ik heb hier zelf veel ervaring mee en wil je graag verder helpen. Meld je aan via: contact 

Vermeld tips vastlopen in huidige baan.

Of mail naar info@marcwilhelmus.nl Vergeet dan niet je contactgegevens erbij te vermelden, naam en telefoonnummer.  Je ontvangt dan een email met meer tips rond dit thema vastlopen in je huidige baan.

 

Over Marc Wilhelmus

Ik kan jou begeleiden bij stressherstel en keuzes met  je loopbaan en leven. Ik heb behoorlijk wat ervaring op dit gebied en ben ervaringsdeskundig. Dat maakt het een stuk makkelijker om te voelen wat jij nodig hebt qua begeleiding.  Ik heb het zelf moeten doen. Maar jij kan sneller herstellen met  de juiste begeleiding.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin