fbpx

Iedereen heeft een uniek talent 

Iedereen is uniek en heeft zijn eigen talent om in kunnen zetten in zijn werk of leven. Helaas lukt het niet altijd om dit te realiseren, door allerlei (financiële) overtuigingen en gedachten. Die zitten in ons zelf. Zij weerhouden ons er van om echt te kiezen en in actie te komen! De ……ja, maar…….bijvoorbeeld de vaste hypotheeklasten, dat gaat niet…. hoor je al klinken….Geld is het grootste obstakel om te veranderen…Als ik vraag “wat zou je nou echt willen in je leven en/of werk?” , komen er veel ideeën, maar die worden al snel door de betreffende persoon van tafel geveegd door bovengenoemde belemmeringen.

Het goede nieuws is, dat we dit meestal zelf veroorzaken en dat er wat aan te doen is! Ik weet inmiddels, dat het echt kan en krijg er zelf veel energie van om mensen individueel of in teams te begeleiden om hun koers te bepalen en te ontdekken wat ze echt graag willen, maar ook om het te doen met een actieplan en prioriteiten. Je talenten daar voor in te zetten, waar je blij van wordt. Bij life planning kijk ik ook naar geld en gedrag, omdat inzicht hierin je vaak uit de cirkel kan halen waar je in ronddraait.

Ik begeleid clienten, die dreigen vast te lopen. Nieuw is dat ik ook ga begeleiden bij stress, overspannenheid en burn out.   

Achtergrond    

Ik heb jaren in de financiële wereld gewerkt als financieel planner/adviseur bij een grote coöperatieve bank. Daar heb ik jaren lang veel praktijkkennis opgedaan in het adviseren en het werken met klanten  

Uitgebreide ervaring (sinds 2006) in het trainen en coachen van teams. Ik heb voor dezelfde bank ook als trainer/opleider gewerkt en heb inmiddels veel teams getraind en gecoached. Sinds 2012 werk ik als zelfstandig trainer en coach bij verschillende inspirerende bedrijven, met name op het gebied van talentontwikkeling, teameffectiviteit, communicatie en gedrag. 

In 2019 heb ik zo’n 1200 administratie en belastingdeskundigen en accountants bij de NOAB (Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen) getraind, met name op het gebied van andere nieuwe adviesgesprekken voeren, om vertrouwd adviseur 2.0 te worden, gespreksvaardigheden en alles wat daar bij komt kijken.  Op diepere lagen: drijfveren en gevoel.

Ik heb een mooi life design trainingprogramma (zie onder trainingen)  en ik train veel met Insights (Deeper) Discovery.   Ik coach ondernemers en particulieren met life design trajecten. Ik geef regelmatig  introductie life planning workshops (zie onder trainingen)

Opleiding

Ik heb economie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
 Sinds 2002 was ik gecertificeerd financieel planner. Vanaf 1 januari 2020 ben ik geen financieel planner meer. Ik doe andere mooie dingen.

In 2013 ben ik erkend trainer geworden bij de Nederlandse orde van beroepstrainers (nobtra.nl) en professioneel coach. Ik heb daartoe een trainer/coach opleiding (post HBO) gedaan bij de trainersacademie TFC. 

Ten slotte ben ik geaccrediteerd trainer bij Insights Discovery sinds begin 2013. En vanaf december 2015 met Insights Deeper Discovery.  

Sinds de oprichting ben ik actief lid van de Vereniging van Life Planners Nederland. (vlpn.nl) Ik hield me voor de vereniging bezig met de werkgroep opleiding en PR en communicatie

Drie jaar ben ik voorzitter van de VLPN geweest. (2017 – 2020). Ik gun iedereen in Nederland een levensplan en life planner! Daarom zetten we samen met de leden van de Vereniging Life Planners Nederland, life planning nog meer op de kaart voor  adviseurs en consumenten. Vanaf heden ben ik weer actief lid en maak onder andere het magazine als redactie.

Ik ben gecertificeerd CSR stress- en burn out coach sinds 2020. De opleiding die ik daarvoor gedaan heb, is een post HBO opleiding, wetenschappelijk onderbouwd en een kwaliteitsopleiding. Het is een passie van mij, om klanten te helpen al in een vroeger stadium als ze last hebben van chronische stress, maar ook bij overspannenheid en burn out. We maken dan samen een herstelplan in drie fasen. Wij kunnen ook meten in het begin, tussentijds en aan het einde hoe het met je gaat, met wetenschappelijk gevalideerde instrumenten. Dat geeft inzicht en een professionele aanpak. 

Ik ben nu sinds 2020 officieel partner bij CSR centrum voor stress en burn out. (CSR CentrumEen prachtige aanvulling op wat ik al doe als life design coach, om mensen te helpen, die dreigen vast te lopen. Ten slotte ben ik register coach (universitair niveau) bij de  NFG.  (Nederlandse Federatie Gezondheidszorg)

Jaarlijks doorloop ik diverse permanente educatie programma’s om up to date te blijven op alle gebieden. Wil je meer weten, neem gerust contact op voor een kop (lekkere) koffie!

NFG logo
registered life planner
Share This