fbpx

Reviews life design- en loopbaan coach trajecten en trainingen van klanten:

 

Recentere reviews, naast die van Danielle, staan nu op mijn pagina op Trustoo. Klik  hier voor meer reviews op Trustoo:

Het was fijn om bij Marc de workshop Insights Deeper Discovery te volgen.

Als leidinggevende van een kleine team bevlogen professionals, was het mooi om het team de ruimte te kunnen geven voor interne reflectie en openhartig te bespreken hoe wij als team elkaars krachten kunnen herkennen en versterken. Marc begeleidde dat proces uitstekend.”

September 2021


 

Lonneke

Hoofd juridische zaken

 “Ik wil je hartelijk danken voor alle sessies met ons team en de gesprekken die we gevoerd hebben. Waar we eerst een groep individuen waren, zijn we naar mijn idee veel meer een team geworden. Hoewel covid het soms wel uitdagend maakt. Jouw trainingen hebben een heel positieve invloed gehad op onze samenwerking! 

De sessies hebben mij persoonlijk ook veel opgeleverd. Mijzelf beter leren kennen heeft er onder meer aan bijgedragen dat ik nu weet dat ik klaar ben voor een volgende stap en een andere omgeving. Ik ga mijn team ontzettend missen, maar heb veel zin in deze nieuwe uitdaging”


 

Laura, 5 augustus 2021

Legal counsel

 

 

“Nogmaals veel dank voor de geweldige begeleiding. Je kon het niet mooier verwoorden: Ik heb de regie weer terug over mijn eigen leven en bruis van energie. Wat voelt dat goed! Daarnaast ben ik blij met de klik die ik met je voelde, waardoor ik het maximale uit dit traject heb gehaald. Ga zo door, ik zal je zeker aanbevelen”

 

Danielle, 1 juli 2021

Marketing en communicatie manager

Ik vond het fijn om zo een jaar met je te reizen. Onze gesprekken hebben me mede geleid tot waar ik nu sta. Aan het begin van een prachtige carriere en ik zie me zelf daarin als krachtige motor.”

 

Sharon Kamp, 1 juli 2020

Loopbaan adviseur / coach / trainer / onderneemster

 

“Vooraf wist ik niet precies wat ik van een life design coaching en life planning kon verwachten. Begin 2018 ben ik gestart met het traject bij Marc en het was gaaf om iemand dichtbij te hebben als Marc die me heeft geholpen tot nieuwe, verbeterde, andere, slimmere inzichten te komen. Het heeft mij een steviger fundament gegeven, inzicht wie ik ben, waar ik voor sta en wat mijn belangrijkste waarden en overtuigingen zijn.

Cruciaal daarbij was Marc’s vermogen goed te luisteren, zich in te leven zonder oordeel uit te spreken en dóór te vragen op de momenten waar het nodig was.

Emiel, 1 februari 2019

manager bankwezen

“Begin januari 2016 begonnen met een traject LifePlanning. De voornaamste reden voor mezelf was het het onrustige én ontevreden gevoel dat ik had, de afgelopen jaren over een gewenste verandering in mijn leven. Maar ik kon hier niet goed vorm en richting aan geven. Ik voegde steeds meer dingen aan mijn lijstje toe maar deed er feitelijk niks mee.
In 2015 kwam ik Marc tegen en gaf hij de mogelijkheden aan om te helpen middels LifePlanning. Begin 2016 samen begonnen aan een traject om mijn wensen en dromen vorm te geven in mijn huidige leven.
 
Soms is het proces zwaar en emotioneel. Maar Marc helpt je, met zijn tomeloze enthousiasme, er steeds weer goed bij en leidt je, stap voor stap, door het proces.
Langzaam zie ik steeds meer de veranderingen ontstaan die ik wil in mij leven.
 
Ben Marc dan ook erg dankbaar voor zijn hulp en enthousiasme!”
Peter, 1 april 2018

account manager / adviseur, Rabobank

“Marc heeft aan het management team van TNT ERN op een zeer positieve en dynamische manier uitleg en inhoud gegeven aan “Insights Discovery” in de vorm van de workshop/training.”

Leontine Westbroek

HR manager, TNT

”Via een opleiding bij Marc ben ik in contact gekomen met de Insights Discovery methodiek. Met interesse heb ik me verdiept in de systematiek. Voor het team Financieel advies hebben we besloten om voor alle teamleden (27) een Insights Profiel op te laten stellen. Het is heel bijzonder hoe treffend de rapportage uitkomsten waren aan de hand van een beperkt aantal vragen. Alsof je een dag naar een assessment bent geweest.

Treffend om te zien dat de groep qua kleurenstijl minder divers blijkt te zijn als we van te voren hadden gedacht. Na de ontvangst van de rapporten hebben we in twee sessies de systematiek verder uitgelegd gekregen. Het levert meer begrip op voor elkaars wijze van communiceren. We hebben elkaar onze profielen laten zien en laten lezen en i de weekstart stond iedere keer een ander profiel centraal. Het is dus intern heel bruikbaar, maar veel meer ook is het bruikbaar in de wijze van communiceren met klanten.

Het is een sport geworden om heel snel de “kleurstijl” van de klanten in te schatten en daar op te anticiperen. Een van de collega’s: ik had een klant die wilde echt alles tot achter de komma weten en ging ook alles narekenen. Wat vermoeiend zeg. Totdat hij zich realiseerde dat door hierop te anticiperen juist een hogere klantbinding ontstond.

Het is een stuk bewustwording wat is gegroeid. De eigen communicatiestijl en de communicatiestijl van de klant zijn beter te matchen. Het kan toeval zijn, maar dat geloof ik niet: sinds dat we met de Insights Discovery methodiek aan de slag zijn gegaan is de klanttevredenheid (NPS) fors gestegen. Hierdoor vertaalt de investering zich ook op deze wijze terug.

Ik beveel het zeker aan. Goed voor het team, het teamgevoel en zeker ook goed voor de klanten.”

Marcel Paul

Manager Financieel Advies , Rabobank Breda

 

Deze training is samen met de NOAB georganiseerd. Het kantoor van de toekomst: Den Hartog & Hoogveld heeft een verdiepende training op life planningniveau gekregen. Door zelf te ervaren in je eigen leven met serieuze vragen en door gelijkertijd te oefenen in de ril van adviseur. De kantoren van de toekomst zullen veel meer in gesprek zijn met hun klanten over hun leven en minder over de cijfers. Er is zoveel geautomatiseerd, zodat er tijd komt voor heel andere gesprekken als vertrouwd adviseur. Dar vraagt nieuwe adviesvaardigheden.

 Reviews:

  • Goede training, waardevol voor het personeel: Toepasbaarheid, inzichten in gedrag en de valkuilen waar je in gesprekken tegenaan loopt.
  • Vanuit kwestbaarheid leren van elkaar door praktijkopdrachten
  • Inspirerend; veel voorbeelden
  • Heldere structuur en overzichtelijk
  • Openheid
  • Persoonlijke aandacht

Persoonlijk:

  • Bewust zijn waar ik sta
  • Energie om bezig te zijn met mijn doelen
  • Trots op wat ik alheb bereikt.
  • Ik heb nog steeds dromen en de tools om het te realiseren
  • Weer even focus op ingeslagen weg
  • Je moet er actief mee bezig blijven
  • Niemand heeft dezelfde waarheid.

 

Het team van Den Hartog & Hoogveld, NOAB: Kantoor van de Toekomst Den hArtog & Hoogveld

Diverse teams accountants en assistent accountants getraind gedurend 2016 en 2019

Evaluaties korte samenvatting : "goede trainer", "enthousiast", "mooi traject", "Houdt je er goed bij, geeft je goede verbeterpunten, maar complimenteert ook" "heeft veel empathie en denkt met je mee", "hij is sociaal en brengt theorie goed over" "Straalt rust uit, weet waar hij over praat","duidelijk en geinteresseerd in onze leerpunten", "fijne trainer, laagdrempelig, makkelijk te benaderen" een greep uit de reviews van de medewerkers in de trainingsprogramma's bij Witlox VCS accountants.

“We hebben de Insights Discovery training allemaal als positief ervaren. De trainer stelde goede (individuele) vragen en de gebruikte trainings methode gaf ons inzicht in onszelf en elkaar.  Het was interessant om te horen hoe collega’s zichzelf en elkaar zien.

Opvallend was dat ons hele team erg open was. Hierdoor ontstond er ruimte voor discussies, maar hebben we ook veel met elkaar gelachen. Aan het einde van de dag konden we samen concluderen dat we een goed uitgebalanceerd team zijn!”

Het team van Sony

ATV Music Publishing, Sony

“In juni 2013 heeft het team van de afdeling radiologie een communicatietraining gevolgd met het hele team. Het was een inspirerende dag. Reacties waren onder andere: boeiend, verhelderend, informatief en positief, maar ook wilden de deelnemers de training nog veel meer op de eigen praktijk toegespitst hebben en was dit een eerste aanzet”

Het team radiologie

Het team radiologie, Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis

“Wij stonden voor de uitdaging om 10 nieuwe speelsters toe te passen in ons team. Wij als begeleiding wilden in de voorbereiding graag een duidelijk overzicht krijgen over de verschillende karakters in het team en of dat in balans is. Dit doel hadden wij samen met Marc al snel bereikt. Wat wij daar boven op kregen aan extra informatie en inzichten was pas echt van onschatbare waarde voor ons als coaches. Wij hebben die dag twee dingen bereikt, wij hebben in een zeer korte tijd een grote stap gezet in het teambuildingsproces en hebben als individu veel over ons zelf en anderen geleerd. Marc heeft de lat en verwachtingen voor een follow up training heel erg hoog gelegd!”

Dames 1 team

Hockey club VVV

“Ons hele team was na afloop van de communicatietraining unaniem enthousiast.  Onze trainer was heeft ons op een uitermate plezierige manier begeleid. Door de training hebben we elkaar beter leren kennen en zijn we zeker nader tot elkaar gekomen.  Nogmaals dank voor een leuke en leerzame dag.”

Adriaan Woudstra

Poppodium Underground

Locatie

Marc Wilhelmus
Haparandaweg 754
1013 BD Amsterdam
06-538 232 76
info@marcwilhelmus.nl

Share This