Home » Stress en burn-out » Ik heb energieverlies, raak overbelast en mijn batterij gaat leeglopen

Ik heb energieverlies, raak overbelast en mijn batterij gaat leeglopen

door | 20 apr, 2018 | Inspiratie, Stress en burn-out

Herkenbaar? Dit betekent, dat je een wake up call krijgt. De wake up call is dat je lichaam en geest je iets wil vertellen, namelijk dat als je zo doorgaat, overspannenheid of zelfs een burn out op de loer ligt. Geen bangmakerij, maar juist dat je iets moet veranderen!

Als je weinig fut meer hebt en vaak moe op de bank zit, met een glas wijn of bier, dan is het tijd. Normaal is dit altijd gezellig, maar het lijkt wel of dit een soort oplossing is voor de ellende en drukte overdag. Je voelt dat je aan je tax zit. Er moet niet teveel bij komen. Het maakt eigenlijk niet uit wat.

Het mentale recept:

  1. Als je voelt dat je steeds minder energie hebt, kijk dan eens of je een met een A4-tje op kan schrijven wat je energie geeft en wat je geen energie geeft op dit moment.
  2. Daarna kan je kijken hoe je de energiegevers kan versterken de komende tijd. En de energievreters kan vermijden de komende tijd.
  3. Neem je zelf serieus en kijk hoe je kan ontspannen. Je zult zien dat dit al helpt.
  4. Kijk voor meer info op de website voor een individueel traject of mijn nieuwe trainingsprogramma bij koers en richting: leef je leven! Of kijk bij klantervaring. Klanten van me zijn vaak op tijd als ze een life planning programma volgen.

Over Marc Wilhelmus

Ik kan jou begeleiden bij stressherstel en keuzes met  je loopbaan en leven. Ik heb behoorlijk wat ervaring op dit gebied en ben ervaringsdeskundig. Dat maakt het een stuk makkelijker om te voelen wat jij nodig hebt qua begeleiding.  Ik heb het zelf moeten doen. Maar jij kan sneller herstellen met  de juiste begeleiding.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Tweet
Share
Share
Pin