Home » Stress en burn-out » Tijd voor de energy check up

Tijd voor de energy check up

door | 10 jan, 2022 | Stress en burn-out

De energy checkup is bedoeld om de hoogte van je stressklachten te meten. Het is een wetenschappelijke vragenlijst (wel eenvoudig in te vullen), die je stressniveau meet ten opzichte van iemand met normale klachten. Op die manier kunnen we de hoogte van je stressniveau meten.

Maar dat  niet alleen. We meten veel meer, namelijk ook je “scores” op angst- en depressieve klachten. Daarnaast je vermoeidheid,  motivatie, concentratie en activeringscore.

Daarnaast  je cognitief functioneren. Ofwel je slimme brein. Kan je goed plannen en rekenen nog etc.

We meten de “stressoren” op je werk.  Ofwel de zaken die jou stress geven in je werkomgeving en in je werkzaamheden. Dit is ook heel waardevol als we kijken naar wat er aan de hand is in je werkomgeving en hoe je je daarbij voelt, maar ook wat  jij nodig hebt,

Vervolgens kan ik inschatten wat je nodig hebt in jouw stress herstel traject.  Meestal zijn 5 gesprekken goed als basis. Maar als je ernstiger  klachten hebt, zoals een echte burn out, zijn 10 gesprekken soms ook nodig. Zie ook onderstaand schema als voorbeeld van de hoogte van je klachten. Ik werk als partner en coach bij CSR centrum voor stress en burn out.

 

 

 

 

 

Over Marc Wilhelmus

Ik kan jou begeleiden bij stressherstel en keuzes met  je loopbaan en leven. Ik heb behoorlijk wat ervaring op dit gebied en ben ervaringsdeskundig. Dat maakt het een stuk makkelijker om te voelen wat jij nodig hebt qua begeleiding.  Ik heb het zelf moeten doen. Maar jij kan sneller herstellen met  de juiste begeleiding.

Gerelateerde artikelen

Een leven lang leren!

Een leven lang leren!

Coaching met een hart zo groot als de wereld! Ik heb na een jaar studie en een prachtige opleiding mijn diploma ACT Coach behaald. Erg blij mee. Wat heerlijk dat je zelfs als je 55 jaar bent, je zelf mag gunnen om weer student te mogen zijn. En met je medestudenten, collega coaches, zoveel mee te kunnen en mogen maken. Kortom: Een leven lang leren. Iedereen kan het op elke leeftijd!

lees verder
Je eigen stressorkest

Je eigen stressorkest

Iedereen heeft volgens professor Christiaan Vinkers zijn eigen stressorkest: “Elk lichaam heeft een eigen stressorkest met instrumenten die allemaal samen spelen. Die zorgen ervoor dat je in staat bent om een uitdagende omgeving het hoofd te bieden en veerkrachtig te zijn.” Bron: Metro: “Stress onder de loep: wat gebeurt er in ons brein als we stress hebben? ” Artikel van Sharon van der Werf in Metro

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin