Home » Stress en burn-out » Veel twintigers en dertigers hebben last van werkstress

Veel twintigers en dertigers hebben last van werkstress

door | 29 jul, 2022 | Stress en burn-out

Werkstress neemt de laatste jaren toe, vooral bij jonge werknemers. Dit blijkt uit een artikel in NRC d.d. 27-07-2022, waarin onder andere een manager is geinterviewd Helma Schuldink. Het bedrijf waar zij als manager werkt, begeleidt medewerkers met loopbaan keuzes in het 2e ziektejaar.

Prestatiedrang, een hoge werkdruk en verkeerde verwachtingen van het werkende leven: Het leidt in toenemende mate tot werkstress.

Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS).

Gaf in 2016 nog 17,1% van de 25- tot 35 jarigen nog aan, psychische vermoeidheid door werk te ervaren, in 2021 was dat 23,4%. Ook op indicatoren als “uitgeput door werk”, “emotioneel uitgeput” en “leeg voelen” is een stevige toename te zien. Sudderen stressklachten te lang door, dan ligt langdurig verzuim op de loer. En dit gebeurt nu dus ook, nu er een toename is te zien van jongeren in dezelfde leeftijdsgroep, die langer dan een jaar arbeidsongeschikt zijn.

Bron: NRC artikel ziek van de stress 27-07-2022

Wil jij op tijd zijn en weten wat jouw stresslevel is? Klik dan hier en doe de Energy Check up:

Lees meer over je stresslevel

Lees het artikel verder: NRC artikel Ziek van de stress

 

 

Over Marc Wilhelmus

Ik kan jou begeleiden bij stressherstel en keuzes met  je loopbaan en leven. Ik heb behoorlijk wat ervaring op dit gebied en ben ervaringsdeskundig. Dat maakt het een stuk makkelijker om te voelen wat jij nodig hebt qua begeleiding.  Ik heb het zelf moeten doen. Maar jij kan sneller herstellen met  de juiste begeleiding.

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin