Home » Stress en burn-out » Werkstress cijfers verontrustend

Werkstress cijfers verontrustend

door | 22 mrt, 2023 | Stress en burn-out

Werkdruk en werkstress. Ze zijn tegenwoordig heel normaal, zo lijkt het. Maar kunnen we daar nou aan doen? Als medewerker, maar ook als leidinggevende.

37% van de werknemers geeft werkdruk als reden aan voor verzuim. 40% van de werkgevers vindt werkdruk een belangrijk arbeidsrisico. Als je de cijfers leest, (het document van TNO is van 2022, cijfers tot en met 2020), dan duizelt het je. En dan wat het kost per jaar. Bijna 3 miljard euro. (zie ook TNO.nl)

 We vinden het allemaal belangrijk, maar waarom is het zo moeilijk om op tijd mensen te begeleiden of te signaleren en er iets mee doen, als de werkdruk zo hoog is?

Volgens mij komt dit, onder meer, omdat er zoveel personeelstekorten zijn. Medewerkers nemen vaak taken over van de collega die er niet is en moeten 1,5 baan of meer tijdelijk of langer volhouden. Ik heb regelmatig clienten, die bijna anderhalve baan tijdelijk hebben en dat ook nog een soort van normaal vinden. Hoewel… Ik hoor ze wel eens zeggen: “nou het valt af en toe niet mee “. “We zijn bezig met een nieuwe vacature in te vullen. Dat duurt niet lang, nog even volhouden”. En vervolgens doen ze dit extra werk bijvoorbeeld zomaar een jaar. En dat trekt een wissel.

Daarnaast zit er een taboe op. De medewerker wil zich niet vaak laten kennen en op tijd signaleren is lastig voor de medewerker zelf. Die kan er minder bewust van zijn en in ontkenning zitten en gewoon een tandje erbij willen zetten. Nou is dat heel gezond, voor een kortere tijd, maar niet structureel. En daar gaat het ook vaak mis. Veeleisend zijn voor jezelf.

Medewerkers hebben in mijn ogen ook schaamte soms om het bij hun leidinggevende aan te geven, dat de grens bereikt wordt. Vaak is het dan al te laat. Dat is de reden dat iemand die maar doorgaat, signalen van zichzelf en anderen negeert, om kan vallen met uiteindelijk een burn out.

De oplossing is: Op tijd signaleren bij je zelf als medewerker. En als leidinggevende het gesprek aangaan en vertrouwen geven.

 

Symptomen: Als je geen energie meer hebt na je werk en je vaak moe bent. En je langer moet herstellen van je werk. Je werk kost energie in the end. Of je staat nog “aan” als je thuis op de bank zit met allemaal actielijsten. Vervolgens ga je slapen, je slaapt moeilijk in en wordt wakker met piekeren en slaap je veel te laat of helemaal niet.

Wees eerlijk tegen jezelf en durf het gesprek hierover aan te gaan met je leidinggevende. Op tijd. Hoe langer je wacht hoe ernsitger de stressklachten kunnen zijn, ook met fysieke klachten.

Sluit op tijd je lap top af. En doe dit bewust. Werk niet meer in de avond dan. En maak een lijstje van dingen die je de volgende dag moet doen op een simpel lijstje. Dan is het uit je hoofd. En probeer echt te ontspannen.

Voor de leidinggevende? Bied hulp aan aan medewerker van een professioneel coach. Dat kost niet de hoofdprijs maar bespaart dit wel. In allerlei extra uren, in loonkosten en niet in de laatste plaats kost het een ervaren arbeidsplaats als iemand uitvalt en wellicht extra inhuurkosten, arbodienst kosten enzovoort.

Zoek hulp voor begeleiding. Wil je dit? Neem gerust contact me op

Ja, ik neem graag contact op

Over Marc Wilhelmus

Ik kan jou begeleiden bij stressherstel en keuzes met  je loopbaan en leven. Ik heb behoorlijk wat ervaring op dit gebied en ben ervaringsdeskundig. Dat maakt het een stuk makkelijker om te voelen wat jij nodig hebt qua begeleiding.  Ik heb het zelf moeten doen. Maar jij kan sneller herstellen met  de juiste begeleiding.

Gerelateerde artikelen

Een leven lang leren!

Een leven lang leren!

Coaching met een hart zo groot als de wereld! Ik heb na een jaar studie en een prachtige opleiding mijn diploma ACT Coach behaald. Erg blij mee. Wat heerlijk dat je zelfs als je 55 jaar bent, je zelf mag gunnen om weer student te mogen zijn. En met je medestudenten, collega coaches, zoveel mee te kunnen en mogen maken. Kortom: Een leven lang leren. Iedereen kan het op elke leeftijd!

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin