Meer mentale veerkracht en ervaren en lekker ontspannen kunnen leven!

Herken je één of meerdere onderwerpen?

9

Niet helpende overtuigingen en gedachten, hoe kom ik daar vanaf?

Heb je last van bijvoorbeeld: “ik ben niet goed genoeg, ik moet hard werken, het lukt me niet, ik kan het niet? Allerlei gedachten en overtuigingen die je niet verder helpen. Of kan je ze moeilijk uitzetten? Of zit je teveel in je hoofd?

9

Vind je het lastig om om te gaan met lastige gevoelens en emoties?

Vind je het ook lastig om echt goed te kunnen voelen? Boosheid, verdriet, liefde of angstige emoties? Negeer je  je gevoelens of vecht je ertegen?

9

Heb je last van teveel prikkels en ben je sensitief?

Kan je lastig in drukke omgevingen zijn? Ervaar je veel sensaties, terwijl je dat moeilijk uit kan zetten? Ben je hoger sensitief?

9

Zit je op dit moment vast in je gedachten?

Denk je in  cirkels en kom je er niet uit? durf je daarom geen stappen te zetten?

9

Ben je veeleisend voor jezelf? Kan je moeilijk grenzen stellen?

Als je veeleisend bent voor jezelf zet je jezelf onder druk. Heb je hier ook last van? Kan je moeilijk nee zeggen?

werkstress
9

Wil je een betere balans werk en privé? Kan je je werk moeilijk loslaten en/of ben je regelmatig aan het piekeren?

Lig je ‘s nachts wakker van gedachten en je ligt te piekeren, zodat je moeilijk kan slapen? Of word je wakker in het midden van de nacht en kan je niet meer slapen? Omdat je je zorgen over iets maakt met je werk? Kan je je werk moelijk loslaten en ben je er teveel mee bezig ook in privé tijd? Ofwel heb je moeite om dingen los te laten of te kunnen laten zijn?

9

Waar wil ik naartoe? Weet je het even niet meer?

Je hebt geen idee waar je naartoe wilt met je zelf. Zit je jezelf in de weg?

In je kracht staan en veerkrachtig zijn

Het valt niet mee soms, om om te gaan met jezelf in alle aspecten van het leven waar je mee te maken krijgt. Gelukkig kan je jezelf daarin ontwikkelen en psychisch flexibeler worden, zodat je veel meer aankan en je jezelf ook sterker voelt. Als je op een andere manier beter met jezelf leert omgaan ervaar je meer energie en ontwikkel je meer veerkracht. Zie het als een elastiek. De methode die ik daarvoor gebruik is  ACT, ofwel acceptance en commitment coaching. Een moderne psychologische methode om psychisch flexibeler te worden in plaats van rigide. En om meer te kunnen gaan voelen en te kunnen zijn met ongemakken in het leven. Zodat je meer rust en ontspanning gaat ervaren. En je veel bewuster van jezelf wordt.

ACT Coaching

Als je meer mentale veerkracht kan ontwikkelen, door te kunnen zijn met ongemakkelijke gevoelens en gedachten ofwel ongemak. Dit gaat over  acceptatie. En dat is lastig. Als je kan accepteren ontstaat er meer ruimte voor jouw waarden die jij belangrijk vindt en als  je je daar vervolgens aan kan verbinden, dan kan je meer genieten van het leven in al zijn facetten en krijg je meer innerlijke rust en keuzeruimte. En daar geloof ik echt in. Om dat proces te begeleiden geeft mij veel energie.

Samen werken aan je veerkracht met ACT coaching

Ik ben opgeleid en gecertificeerd ACT Coach. Ik gebruik ACT om jou te helpen om veerkrachtiger te worden, ook in lastige situaties, die je nou eenmaal soms in het leven meemaakt, zoals een burn-out, echtscheiding, overlijden,  ontslag, enzovoort. Eigenlijk samengevat, je leert meer te zijn met ongemak in je leven. Je leert makkelijker met jezelf omgaan en leert dat (ook vervelende en lastige) gevoelens en allerlei gedachten en overtuigingen nou eenmaal een onderdeel zijn van ons leven, naast ons intelligente en rationele brein. Maar ook dat ons brein, niet altijd even slim is en allerlei gedachten op ons afvuurt, die je niet helpen, of je zelfs gevangen kunnen houden.  En ervoor zorgen dat je niet in beweging komt om te  veranderen. En dat terwijl de wereld om ons heen continue verandert.

Waarom met mij samenwerken als coach? Ik heb veel ervaring met deze methode en kan jou ook leren hoe je dat  kan doen en hoe  bevrijdend dat werkt. Je kan je brein trainen om bewuster te worden van jezelf en minder kritisch naar  jezelf te kijken of veeleisend te zijn naar jezelf en anderen. Ik pas ACT ook veel toe met oefeningen voor clienten die stress of burn-out klachten hebben. En oefening baart kunst. ACT is niet bedoeld dat je ergens helemaal van af wilt, maar meer dat je leert accepteren er mee te zijn. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je alles kan of hoeft te accepteren.

Vitaler en veerkrachtiger zijn!

Je mentale veerkracht vergroten

Als je meer leert zijn met ongemakkelijke gedachten en gevoelens, door die te leren accepteren in plaats van bijvoorbeeld tegen te vechten of ze te negeren, scheelt dat veel onnodige energie. Je krijgt meer ruimte in je mind als je ze neemt zoals ze zijn. Je leert dat je eer niets mee hoeft te doen. Als je dat leert, kan je makkelijker zien wat belangrijk voor jou is in jouw leven en krijg je meer ruimte om te kiezen. En je vergroot je mentale veerkracht.

Je vitaler voelen

Als je minder met je mindfucks bezig hoeft te zijn scheelt dat veel energie en zal je je vitaler gaan voelen en fitter. Ook als je meer kan zijn met lastige gevoelens. Je richt je meer op wat je belangrijk vindt op basis van jouw waarden en je kan meer committen aan wat jij belangrijk vindt. En dat geeft ook meer energie. Je leert meer vanuit liefdevolle compassie naar jezelf te kijken.

Meer rust en ontspanning ervaren

Door middel van ACT coaching kan je veel meer rust gaan ervaren, omdat je veel makkelijker kan zijn met ongemak. Of het nou gevoelens zijn of niet helpende  gedachten die je innerlijke criticus op je afvuurt de hele tijd. Je kan deze mindfucks accepteren, dus laten zijn, terwijl je er ook niet naar hoeft te luisteren omdat het vaak niet klopt. Het gekke is dan dat ze vaak ook minder worden. En dat geeft rust en ruimte in je mind.

Ervaringen van mijn klanten

Uitstekende coach, zeer verhelderend en duidelijke handvatten om meer grip op leven en werk te krijgen, echt een aanrader!
Menno, 39

Zelfstandig ondernemer

Marc is een hele fijne gesprekspartner. Begripvol, empatisch, richting gevend, in oplossingen denkend, positief coachend en soms ook streng. Hij heeft mij in een relatief korte periode heel erg geholpen met o.a. een betere werk-privé balans vinden.
Fanny, 48 jaar

Hoofd boekhouding

Mogelijkheden voor coaching

In een traject voor begeleiding leer je met verschillende aspecten van ACT hoe je je zelfmanagement leert verbeteren, meer kunt zijn met alles, je milder en liefdevoller naar jezelf en anderen kan opstellen en je leert anders kijken vanuit verschillende perspectieven in jezelf. Je leert om te reflecteren en echt te voelen.

Er zijn drie pakketten, waaruit je kan kiezen. Laat je adviseren afhankelijk van jouw doelen en vragen. Je kan altijd van het ene naar een ander uitgebreider pakket stappen tijdens het traject. Als je het spannend vindt, kan je bijvoorbeeld met het basic pakket starten.

De coachsessies vinden persoonlijk plaats in mijn praktijk in het centrum van Amsterdam. Online kan ook het gehele traject of een keer tussendoor als dat zo uitkomt. Meestal zit er twee tot drie weken tussen elke sessie.

Zodat je ook de tijd hebt om alles in de praktijk te brengen en te kunnen oefenen en ervaren.

Ik wil mentaal flexibeler worden, zodat ik meer rust ervaar, me fitter voel en plezier ervaar in mijn leven.

Ik maak graag een afspraak voor kennismaking!

Veelgestelde vragen

Ik loop bij een psycholoog. Kan ik dit traject dan aangaan?

Als je al bij een psycholoog loopt op dit moment, dan kan je eerst overleggen met  de psycholoog. Het kan goed zijn, dat het een beetjee teveel van het goede wordt als je en coaching doet en therapie. Het kan elkaar ook goed aanvullen. Of anders op  een ander moment na de behandeling van de psycholoog. We kunnen  dit bij een kennismaking samen bekijken.

Wordt een traject vergoed door de ziektekosten verzekeraar? Welke mogelijkheden heb ik anders? Bijvoorbeeld de werkgever?

De ziektekostenverzekeraar vergoedt geen coachtraject helaas. Wel kan je aan je werkgever vragen in bepaalde gevallen, zeker als het om werkgerelateerde coaching gaat, of zij het traject vergoeden. In het kader van vitale en veerkrachtige medewerkers, wordt  dit toch vaak vergoed door de werkgever. Tijdens de kennismaking kunnen we dit bekijken en ik kan je er in ondersteunen.

Zijn deze trajecten ook mogelijk voor medewerkers? Of als je werknemer bent, voor je collega's?

Jazeker! Juist. Veerkrachtige en vitale medewerkers is immers in het belang van elke werkgever. Het zorgt voor gemotiveerde en gebalanceerde medewerkers. Vraag naar de mogelijkheden qua trajecten en prijzen. Dan is de mede door TNO ontwikkelde vragenlijst over sterk in je werk een interessante optie om op te nemen. Die geeft een meting van de tevredenheid van de medewerker op alle gebieden nu en in de toekomst. Op het gebied van gezondheid, persoonlijk leierschap, werktevredenheid en veel meer. En dit is een mooi  startpunt voor  een  traject om te kijken welke aandachtgebieden de coaching vraagt. We kunnen samen met de werkgever kijken hoe dit in te passen is.

 

Moet ik eerst naar de huisarts om het traject te bespreken?

Je kan natuurlijk altijd eerst naar de huisarts gaan voor advies. Maar het is niet altijd nodig. Je kan ook zelf besluiten om dit traject te gaan volgen als je weet dat dit je gaat helpen. Ik kan je er goed over adviseren.

Kan ik starten met een energy check up? Ik wil eerst weten waar ik sta qua stress- en bijkomende klachten.

Ja, dat kan. We kunnen beginnen met een energycheck up.  Dat is slim maar als je vermoedt, dat je stressklachten hebt, dan is dit altijd aan te raden, om daar mee te starten. Zie ook de pagina: Energy checkup

En daarna  na deze sessie kijken welk traject voor coaching het meest passend is. Ik heb ook stressherstel en preventie pakketten naast ACT coaching.

Ervaringen van mijn klanten

Vanwege milde stress klachten ben ik een coachingtraject bij Marc begonnen. 1 tot 2 sessies waren voor Marc genoeg om mij bewust te maken van de gedachtes die bij mij stress veroorzaken. Hierdoor heb ik haast geen last meer van stress. Maar het traject heeft mij meer gebracht. Marc is ook een prettige sparringspartner gebleken om mee te denken over mijn loopbaan. Ik kan Marc als stress en/of loopbaan coach van harte aanbevelen
Tom, 34

Account manager

De coaching van Marc was voor mij een prettig traject waarbij ik op een bijzonder eenvoudige manier erg veel over mezelf te weten ben gekomen. Marc heeft de gave je snel op je gemak te voelen en je vooral zelf veel te laten praten/denken en voelen. Er zijn voor mij veel nieuwe inzichten naar boven gekomen die ook daadwerkelijk aansluiten bij mijn passie/drive. Het was ook bijzonder prettig dat deze nieuwe inzichten concreet gemaakt kunnen worden. Het wordt naarmate het traject ontwikkelt steeds meer gefocust wat voor mij erg goed is. Marc denkt met je mee maar neemt het niet over. Hij laat het je ‘gewoon’ zelf ontdekken wat je ook alweer fijn vond/vindt.

John, 42

Manager

Ik gun mezelf begeleiding en wil stoppen met vechten met mezelf.

Ik wil veerkrachtiger worden!