Ervaar je de laatste tijd veel stress en voel je dat het roer om moet, maar weet je niet hoe?

Ik ondersteun je om meer inzicht te krijgen in de oorzaak van je stress en om fysiek en mentaal te kunnen herstellen, waardoor je minder stress en weer rust ervaart. Met een persoonlijk stress herstelplan, creëer je samen met mij een gezonder en vitaler leven!

Herken je jezelf hierin?

9

Heb je weinig energie?

Zit je af en toe achter je laptop voor je uit te staren zonder energie? Ben je vaak moe? Maar je MOET wel heel veel en je agenda puilt uit? 

9

Lig je veel te piekeren en slaap je slecht?

Wil je slapen, maar het lukt niet? Sta je ‘s avonds nog  “aan”? Sta je ‘s ochtends moe op? Maak je je zorgen over van alles en nog wat?

9

Voel je je onrustig en ongeduldig?

Ben je snel afgeleid en kan je je slecht concentreren? Terwijl dat normaal prima gaat? Een korter lontje tegen iedereen om je heen?

9

Heb je last van fysieke klachten?

Heb je steeds meer last van pijntjes, zoals hoofdpijn of stijve spieren, of buikpijn? Lijken de klachten steeds maar terug te komen of zelfs erger te worden? Lukt zelfs sporten niet meer zoals vroeger? 

9

Voel je je soms angstig of leeg?

Zie je het soms niet meer zitten en vraag je jezelf oprecht af waar je eigenlijk iedere dag voor je bed uitkomt? Heb je het gevoel dat de dingen die vroeger leuk waren, nu niet meer leuk zijn?

9

Voel je je snel overprikkeld en/of ben je hoger sensitief?

Als je overprikkeld raakt, kan je niet zoveel meer hebben. Kan je geen café or restaurant meer naar binnen omdat het teveel prikkels geeft? Is boodschappen doen al teveel soms? Of je collega’s wat teveel wordt op de werkplek? Als je ook nog hoger sensitief bent, komen prikkels bij stress nog harder binnen.

9

Heb je het gevoel dat je de hele tijd "aan" staat zonder uitknop?

Kan je niet ontspannen? Sta je in de avond nog aan en weet je niet hoe je de “uit” button kan vinden?Slaap je daardoor minder goed of niet?

werkstress

Wil je weer vrij zijn, vol energie zitten en doen wat je leuk vindt, met minder stress? Dan is nu het moment. Je kunt er wat aan doen! 

Kom uit de vicieuze cirkel van stress!

Al die stressklachten, daar wil  je vanaf natuurlijk!  De stress die het geeft en het gevoel gevangen te zitten in je eigen situatie. En dan de vraag wat wil je dan? Hoe kom je daar uit, uit die vicieuze cirkel?
Je wilt perspectief hebben. Perspectief op herstel en doen wat jij belangrijk vindt. En waar je weer veel energie van krijgt. Met het leven en de loopbaan waar jij naartoe wil. Zodat je meer kwaliteit van leven, vrijheid, inspiratie, balans en (financiële) rust ervaart. Maar wat kan je doen?

Het goede nieuws is, dat  je dat niet alleen hoeft te doen, zoals ik na mijn burn-out wel heb gedaan. Ik vroeg geen hulp. Dat is ontzettend lastig natuurlijk, zeker als je het niet gewend bent om hulp te vragen. Je kan je laten begeleiden om samen een stress preventie- of herstelplan te maken en weer meer balans te kunnen vinden en je gezonder kan leven. Samen met een gezonde relatie met geld. Dat geeft echt perspectief en helpt sneller naar herstel.

“Stressvrijer leven, door bewust keuzes te maken. Meer kwaliteit en ontspannener leven!”

Herstel gaat veel sneller met begeleiding. Je hoeft het niet alleen op te lossen!

Na mijn eigen burn-out meer dan tien jaar geleden, doe ik nu wat ik graag wil, namelijk cliënten helpen als ze stress- en burn-out klachten hebben en bij hun loopbaan- en levenskeuzes. Je hoeft het niet alleen te doen! Bij mij duurde het herstel een stuk langer, omdat ik het lange tijd alleen deed. En omdat ik in het begin weinig hulp heb gevraagd. Ik heb dus ervaring hiermee in mijn eigen leven gehad en kan samen met jou bekijken, waar jij staat en wat bij jou goed werkt.

Inmiddels heb ik aardig wat cliënten mogen begeleiden, met stresspreventie, herstel en loopbaan- en life coaching. En de nodige relevante opleidingen gevolgd, om je zo optimaal mogelijk te kunnen begeleiden en actueel te blijven.

Wil je NU van je klachten af en direct kennismaken?

Maak dan nu een vrijblijvende afspraak online.

Start met het verlichten van je stress

Energy Check Up: je stressklachten meten

Tijdens de kosteloze kennismaking kan je klachten beschrijven en je doelen. Daarna starten we met de Energy Check Up.

De vragenlijst stressklachten

Je krijgt vooraf een vragenlijst stressklachten. Deze vragenlijst is wetenschappelijk gevalideerd (De CSR-methode). Daarin meten we allerlei zaken als nulmeting. Hierbij kan ik goed zien, welke klachten je hebt en hoe sterk je klachten zijn op een aantal onderdelen. Onder andere angst, depressieve klachten, stress, je vermoeidheid, activering, motivatie, concentratie vermogen en cognitief functioneren. Ten slotte je vermogen tot herstel na werk (als je nog werkt) en je stressbronnen op het werk. Tijdens het gesprek, wat is inbegrepen in de Energy check up, bespreken we de resultaten en krijg je kort uitleg over hoe ons stresssysteem werkt. Dit helpt enorm bij de acceptatie van je situatie en geeft je tegelijkertijd perspectief naar herstel.

 TRAJECT OP MAAT

Werken aan stressherstel in 3 fasen:

lees verder voor meer informatie over het stress preventie of herstel traject en de investering.

Er wordt gewerkt met de CSR-methode van CSR Expertisecentrum Stress & Veerkracht, waar ik gecertificeerd ben en zzp partner als stress- en burn-out coach.

FASE 1

Roofbouw stoppen & Fysiek herstel

Als je last hebt van stressklachten, is het in eerste instantie van belang om te weten hoe jouw stressysteem werkt en hoe het fysiek ontregelt. Waar zit je grootste uitdaging? Wat maakt dat je steeds maar “door” blijft gaan en wat zijn dus je stressbronnen, zowel privé als zakelijk? We gebruiken de vragenlijst van de Energy Check up als basis voor de stappen in deze fase.

We gaan letterlijk je systeem tot rust brengen. We beginnen met ontspanningsoefeningen en een aantal praktische zaken, die je meteen in de praktijk gaat toepassen. Eerste hulp bij stress! Je lichaam komt hierdoor letterlijk uit de overlevingsstand, waardoor er fysiek herstel plaatsvindt. Teveel  en langdurige stress zorgt ervoor, dat alle belangrijke onderdelen in je lichaam en mind ontregeld zijn. Dit moet eerst herstellen.

Rust en ontspanning is het belangrijkste in deze fase! Ook lief zijn voor jezelf dus, en je perfectionisme loslaten, hoe moeilijk dat in het begin ook is. Als je weer meer energie hebt, en je lichaam weer meer in balans is, kunnen we door met de volgende fase.

  FASE 2

  Reserves aanvullen & zelfmanagement

  Als je weer wat meer energie hebt, is de valkuil dat je het meteen weer gaat gebruiken en je vervalt in oude patronen. Daarom gaan we in deze fase kijken naar hoe je je reserves kunt aanvullen, zonder ze meteen te verbruiken. Ontspanning mag bijvoorbeeld een vaste rol in je leven gaan krijgen. Daarom gaan we kijken wat er in je leven moet veranderen, zodat je je nieuwe levensstijl ook daadwerkelijk kunt gaan volhouden. Vaak weet je namelijk best vaak wat verstandig is om te gaan doen, maar lijkt het toch niet te lukken, of lukt het maar tijdelijk. We onderzoeken welke patronen er onder jouw gedrag liggen die zorgen voor stress, en wat voor jou persoonlijk werkt en vol te houden is.

  Je leert beter met jezelf om te gaan en dat in je dagelijks leven toe te passen. Daar wordt je blij van, want je doet meer dingen die je leuk vindt en minder van wat “moet”. Je leert om eerst loyaal te zijn aan jezelf. Grenzen aangeven wordt makkelijker en je weet beter wat je wilt!

  FASE 3

  Re-integreren & conditie-opbouw

  In deze fase werken we aan hoe je vanuit arbeidsongeschiktheid (indien van toepassing) weer terug kunt re-integreren in je huidige baan, dan wel te kijken naar andere loopbaanmogelijkheden. Als we weten dat je huidige werk de grootste stressbron is, kijken we naar wat de mogelijkheden zijn binnen en buiten het bedrijf met jou. Hierbij kunnen we een loopbaantraject combineren met stressherstel. We kijken naar gezonde re-integratie, waarbij het voor jou ook vol te houden is. Rustig weer taken oppakken en stapje voor stapje weer vertrouwen in jezelf krijgen, waarbij je resultaat merkt van je veranderingen.

  Daarnaast kijken we hoe je de zelfzorg nog meer kunt verbeteren. Wat is er nodig waardoor je je nog fijner en gezonder voelt? Wil je weer (of meer) gaan sporten? Wil je anders gaan eten? Ben je bezig met een nieuwe hobby?

  In deze fase scherpen we aan waar we in fase 2 al mee begonnen zijn, en kijken we wat er nodig is om terugval te voorkomen en om nieuw gedrag blijvend vol te kunnen houden. Met resultaat om vol energie weer in het leven te staan.

  Ervaringen van mijn klanten

  “Niet te geloven, ik ben nu vijftig en ik realiseer mij, dat ik vanaf mijn dertigste niet meer echt geleefd heb. Ik wil van betekenis zijn met mijn talent. De reden is dat ik altijd geld als stress ervaar. Wat een eye opener………. mindblowing…… Dit verandert mijn leven. De overtuigingen die ik over geld heb geleerd, kloppen helemaal niet en de pijn die ik met geld heb ervaren is immens. En nu besef ik hoe het komt, dat ik niet bij mezelf kan komen, maar ook niet verder kom in mijn leven”

  “Mijn nieuwe overtuiging wordt: ik mag (geld) ontvangen! En het is een mooi middel nu en hoeft helemaal geen stress te geven….Marc mijn grote dank!

  Herbert, 50 jaar

  Media ondernemer

  Een jaar geleden koos ik bewust voor Marc als coach door zijn expertise in zowel stress en burn out als loopbaan begeleiding.

  En wat een gouden combi is dit! Voor je überhaupt ruimte hebt voor verandering, moet je weten hoe je met je burn out of stress klachten om moet gaan. No worries, samen met Marc zul je uitzoeken, waar jij staat en waar je behoefte aan hebt.

  In mijn pré-Marc era, twijfelde ik heel erg of ik mezelf zo verkeerd inschatte. “Ik ben toch best een energiek en gemotiveerd persoon?” Ik leek laks en alsof ik niks wilde doen.

  Marc is een van nature prettig en begaan persoon. Knap hoor! Ik vind dat hij ervoor zorgt, dat je snapt hoe mild je eigenlijk voor jezelf moet zijn. En dat je dat ook echt moet doen. Gezondheid gaat boven ALLES. Thanks Marc, voor alles dat je bent.

  Sofia, 29 jaar

  Creatief designer

  Je wilt een stressvrijer en ontspannen leven! Dit zijn de trajecten.

  Het is best spannend voor je om deze stap te zetten. Ik begin daarom altijd eerst met een kosteloze kennismaking (als optie online) van 20 minuten, zodat jij mij leert kennen en ik jou. Daarna starten we met een Energy Check Up. Met de resultaten uit de Energy Check Up, besluiten we vervolgens welk traject het beste aansluit. Dat kan middels een Stress Preventie Traject bij meer lichte stressklachten of om klachten preventief te voorkomen. En middels een Stress Herstel Traject, als je meer stressklachten hebt. Bij een burn out is dat een uitgebreid hersteltraject met tien gesprekken.

  Alle bedragen inclusief 21% btw

   

   

  Met vertrouwen de toekomst in en genieten van een ontspannen en
  stressvrij(er) leven!

  R

  Rust in je hoofd en je lichaam

  Je hoeft het niet alleen te doen! Met de juiste kennis, opdrachten en inzicht in jezelf herstel je sneller en voorkom je terugval. Duurzaam, zodat het niet nog een keer gebeurt. Je hebt meer rust in je hoofd en durft om hulp te vragen als je vastloopt. De fysieke  klachten zijn minder of volledig weg.

  R

  Beter voor jezelf zorgen

  Je zorgt beter voor jezelf en leert grenzen stellen. Niet alleen grenzen aangeven, maar ook handhaven. Je weet beter wat je echt wilt en durft daar ook naar te handelen en vaker “nee” te zeggen. Daardoor ga je veel meer rust, balans en vrijheid ervaren. Je neemt je eigen grenzen serieus. Zodat je echt stressvrij(er) kunt leven.

  R

  Meer energie en plezier

  Je weet beter wat je energie geeft en niet. Je voelt je meer ontspannen en vrijer. Je kunt meer genieten van de kleine dingen en staat positiever in het leven. Als je weer stress ervaart, weet je beter hoe je hiermee om kunt gaan. Soms met vallen en opstaan, maar het gaat steeds beter. Je herkent je eigen patronen en valkuilen, en kunt je makkelijker herpakken.

  Praktische informatie

  Chronische stress is niet in één dag gekomen, en het duurt ook even om je hoofd en lichaam weer te laten herstellen. We beginnen na een gratis kennismaking  van 20 minuten, altijd met Energy Check Up. Vervolgens kijken we samen wat het beste vervolg is. Alle sessies kunnen zowel online als offline (of gecombineerd) in mijn praktijk in Amsterdam plaatsvinden.

  Ik ben altijd persoonlijk betrokken bij mijn cliënten en leer je dus graag kennen. Ik werk in overleg met jou, samen met je huisarts, werkgever en bedrijfsarts of andere behandelaars. Ik fungeer graag (indien gewenst) als vertrouwenspersoon. Ik weet hoe moeilijk het is om vanuit stress of een burn out te herstellen en maak vaak mee dat mijn cliënten zich onbegrepen voelen.

  Ben je klaar voor een meer ontspannen en stressvrijer leven, met de juiste keuzes?

  Dan kunnen we tijdens de kennismaking kijken wat het beste bij je past en je situatie samen bekijken.

  Veelgestelde vragen

  Hoe lang duurt een stressherstel traject?

  Na de energy check up ofwel de beginmeting, weet je waar je staat qua soort en ernst van de (stress)klachten. Dan kunnen we samen  kijken wat het beste bij jou past qua traject.

  Normaal gesproken bij gemiddelde stressklachten, als je op tijd bent, heb je tussen de 3 maanden en 6 maanden nodig om echt goed te herstellen. Goed herstellen betekent, duurzaam ofwel dat je niet terugvalt.

  Het stressherstel traject duurt meestal dus tussen de 3 en 6 maanden. Bij overspanning of burn out kan het herstel langer duren van 6-9 maanden tot 9 -12 maanden bijvoorbeeld. Dan is een stressherstel traject basis niet voldoende, maar een uitgebreider traject. Dit bepalen we samen.

   

  Wordt dit vergoed?

  Vaak wordt je begeleiding grotendeels of 100% vergoed door je werkgever als je in loondienst werkt. Hierbij kan ik je natuurlijk ook helpen. Als ondernemer zijn er ook mogelijkheden. Je kan met je boekhouder overleggen hierover.

  De reguliere ziektekostenverzekering vergoedt dit soort trajecten helaas (nog) niet en de aanvullende verzekering soms. Check dit bij jouw verzekeraar bij twijfel.

  Hoe werkt de betaling?

  Als je na de kennismaking een stress preventie of een stress herstel traject afsluit, dan ontvang je een overeenkomst ter ondertekening. Vervolgens plannen we onze eerste afspraak voor de Energy check up. Je ontvangt de vragenlijst stressklachten en stuur ik jou een factuur die je kan overmaken.

  In de meeste situaties als de werkgever jou vergoedt, loopt het proces hetzelfde en declareer je jouw traject deels of geheel bij je werkgever. Het kan zijn dat de overeenkomst  op naam van de werkgever staat en dat die de overeenkomst ondertekent.

  In sommige gevallen wil de werkgever de factuur rechtstreeks voor je betalen.  In dat geval overleggen we even samen wat het beste is.

  In overleg kan je ook in een aantal termijnen betalen. Informeer hierover voor de mogelijkheden.

  Bent je gecertificeerd stress en burn-out coach?

  Ja, ik ben gecertificeerd stress en burn-out coach en ook  zzp-partner bij CSR centrum voor stress en burn out.

  Ik heb daartoe een post HBO opleiding gevolgd, een examen gedaan en ik houd jaarlijks mijn permanente ontwikkeling bij op dit gebied, zodat ik je optimaal kan begeleiden.

  Bij de Nederlandse Federatie van Gezondheidszorg (NFG), sta ik ingeschreven als erkend universitair coach en ik heb daarvoor een akte van licentie van de NFG. Ik voldoe aan hun doorlopende kwaliteitseisen.

  Ik heb een opleiding tot ACT coach eind juni 2022 afgerond en mijn diploma behaald, omdat ik dit een heelwaardevolle aanvulling vindt en Acceptance en Commitment Therapie veel toevoegt aan mijn werk (ACT).

  Daarnaast ben ik post HBO opgeleid trainer en coach en Master of life planning.

   

  Is het verstandig om eerst naar de huisarts te gaan?

  Het is bij stressklachten of een burn-out altijd goed om eerst naar de huisarts te gaan, maar je kan dit ook na onze kennismaking doen als je dat eerst wilt.

  Wel belangrijk, dat je gaat op enig moment. Zeker als je klachten serieuzer zijn. Dat kan blijken uit de Energy Check up.

  Ik loop ook bij een psycholoog, past dit dan ook bij mij?

  Tijdens onze kennismaking kunnen we samen verder kijken wat voor therapie je hebt en wat voor soort begeleiding. Dan kan ik daar beter antwoord op geven.

  Het is belangrijk om direct te kunnen beginnen met stressherstel samen met een coach, zeker in het begin, omdat dan het stressherstel met name gericht is op fysiek herstellen.

  Vaak begint de client bij mij en na een aantal maanden (indien een wachtlijst) komt de psycholoog ook in beeld, naast het stressherstel traject als je mentale klachten hebt of zaken uit het verleden wilt oplossen.

  De huisarts is in deze ook belangrijk om mee te overleggen. Bij mij kan je direct beginnen en al aan je stressherstel werken, zonder dat je maanden thuis zit en maar moet afwachten met een ellenlange wachtlijst. Gewoon direct aan de slag!

  Ik slik medicatie, kan ik dit traject dan volgen?

  Als je medicatie gebruikt, dan is het van belang dit tijdens onze kennismaking door te nemen. Dan kunnen we bepalen, wellicht ook daarna in overleg met de huisarts of dit nu het juiste moment is om met stresscoaching aan de slag te gaan. Het hangt dus ook af van het soort medicatie.

  Ik vind een traject volgen spannend, wat nu?

  Het is spannend, dat begrijp ik, maar: geen angst of paniek in ieder geval. Nergens voor nodig. We maken kennis in het eerste gesprek, zodat je je juist comfortabel voelt bij een traject en mij leert kennen. We kunnen stap voor stap het traject doornemen en ook is er ruimte om te kijken wat je spannend vindt. Zodat je duidelijkheid hebt. En dan valt het altijd mee.

  Kan ik ook direct het loopbaantraject afnemen?

  Ja, dat kan. Vaak is na stressherstel de eerste vraag, wat wil ik met mijn loopbaan of nog verder, met mijn leven. Zeker als je je  werk niet meer leuk vindt en het bakken energie kost.

  Als je vooraf beide pakketten afneemt. (het maakt niet of je het loopbaanpakket of een ander pakket neemt, (zie ook onder loopbaan- en life coaching), dan krijg je nog iets meer korting. Dat scheelt weer.

  Maar je kan het ook besluiten na een stresspreventie of herstel traject of tijdens het traject. Dan is de korting wel lager, maar nog steeds krijg je korting. Tijdens de kennismaking kunnen we kijken wat het handigste is voor jou.

  Wat is het voordeel van een stress preventie of herstel traject?

  Het  grote voordeel, is ten eerste, dat je direct aan de slag kan en niet op een lange wachtlijst terechtkomt. Je krijgt duidelijkheid en inzicht door de stressmetingen.

  Ten tweede: Ik ben een ervaringsdeskundige en voel snel, wat je nodig hebt. Dat is zo belangrijk in het begin, want dat voorkomt erger. Als je maar thuis op de bank zit zonder koers en richting en je niet weet wat  je echt mankeert of wat je kan doen, geeft dat veel onrust. Niet handig als je als stress klachten hebt.

  Ten derde: De eerste fase is zo belangrijk en als je daarbij op tijd bent met een stress burn-out coach, herstel je veel sneller. En het geeft veel rust en herkenning.

  Ten vierde: Daarnaast krijg je uitleg over hoe het stresssysteem werkt in ons lichaam en brein, zodat je daar ook veel over leert. Je leert je zelf steeds beter kennen op dit gebied en beter voor jezelf te zorgen, je gedrag te veranderen, om te voorkomen dat het nog een keer gebeurt. Het gaat niet vanzelf, je komt ook ergens vandaan natuurlijk, maar je zult merken dat het wel steeds “makkelijker” wordt, om hardnekkige patronen te herkennen en niet elke keer meer in je valkuilen terugvalt.

  Ten slotte: De CSR-methode en het 3 fasen model, die ik gebruik, is wetenschappelijk bewezen. Je krijgt veel tips, hand outs, oefeningen en het online CSR systeem tot je beschikking met veel informatie over stress en alles wat  daarbij hoort. 

  Ervaringen van mijn klanten

  Marc is een getalenteerd en empathisch coach bij wie je je snel op je gemak voelt. Hij beschikt over jarenlange coach-ervaring in diverse doelgroepen en sectoren en coacht energiek, enthousiast en direct. Door zijn coachstijl, zijn betrokken, creatieve en ondernemende instelling; inspireert en motiveert hij je je doelen te stellen en te realiseren. Marc nogmaals heel veel dank!

  Claire, 60 jaar

  Financial life planner

  Marc heeft mij zeer goed gecoacht toen ik last had van chronische stress klachten. Doordat Marc ervaringsdeskundige is, wist hij wat ik doormaakte en gaf hij goede tips. Waar ik veel aan heb gehad is dat Marc mij haarfijn uitlegde hoe mijn stressklachten ontstonden (fysiek gezien) en zo kon ik beter om gaan met o.a. paniekaanvallen en hyperventilatie. Nogmaals hartelijk dank Marc voor de fijne gesprekken!

  Suzanne, 29 jaar

  Social media marketeer

  Jezelf nu echt op de eerste plaats zetten!

  Vraag kosteloos een intake gesprek aan.